Hirdetés

Két PCI-Express 2.0 slot, kell ez nekünk?



|

Egyesek szerint nem túl meggyőző az új Intel lapkakészlet.

Hirdetés

Láthatáron az Intel új terméke, ami a Crossfire támogatásban jeleskedik. A tajvani gyártók nagy hangon reklámozzák az új Intel chipsetes alaplapjaikat, ám van egy-két dolog, amit nem árt tudni róluk, mielőtt bedőlnénk a reklámszlogeneknek.

 

080505ip45.jpg

 

 

Az Intel P45-ös alaplapok elméletben májusban debütáltak volna, de gyakorlatilag a tajvani Computex kiállításon debütálnak az első darabok, ez tehát júniusi elérhetőséget jelent. Az gyártó ezzel a szériával támogatja az AMD Crossfiret a felső-középmezőnyben, de természetesen az NVIDIA kétkártyás megoldásai továbbra sem működnek vele. A P45 az X48 olcsóbb verziója, de hiába ígérnek a gyártók finomhangolási lehetőségeket, második generációs kétkártyás támogatást, az egyetlen újdonság ami feltűnik a továbbfejlesztett Wake on Lan, ami - lássuk be - nem túl sok.

Az alaplap támogatja majd a DDR3 szabványt 1333 MHz-ig, azt pedig a gyártóknak kell eldönteniük majd , hogy egy darab második generációs PCI-Express x16, vagy két darab PCI-Express x8 2.0 foglalattal hozzák-e forgalomba a terméket, ami megint csak érdekes hiszen elvileg pont a Crossfire miatt lett létrehozva a P45. Minden kiderül júniusban, ám a találgatások szerint nem ez lesz az Intel idei legjobb lapkakészlete.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.