Hirdetés

Két szuperspórolós jó ajánlat



|

Notebookot vennél, de nem akarod, hogy átverjenek? Lázba hoznak az elrejtett akciók? Mi találtunk két gépet, amik filléresek és megéri rávetni magunkat.

Hirdetés

Notebookot nem egy évre vásárol az ember - tipikus tanács, amikor gépvásárláshoz adunk tanácsokat. Ez egyben azt is jelenti, hogy pár ezer, vagy akár 10-20 ezer forintot megspórolni nem biztos, hogy hosszú távon érdemes a vásárláskor, ha ezért hasznos extrákat kapunk. Például az erősebb CPU, jobb háttértár és több RAM, a fejlettebb vezérlők, vagy egy full HD kijelző megérik a felárat. Most két olyan modellt mutatunk, amire véletlenül bukkantunk rá, és rögtön nagyon csábítónak találtuk az ajánlatokat. Persze ezek nem tökéletes, non plus ultra gépek, mindkettőn van mit fejleszteni és bele is lehetne kötni bármelyikbe, de jelenleg olyan jó árakon lehet beszerezni, hogy érdemes megfontolni bármelyiket. Megmutatjuk azt is, milyen, apró bővítéssel lehetne sokkal jobbá varázsolni a két gépet.

Hirdetés


Asus X200MA (KX275D)

Kezdjük az olcsóbbik változattal: 70 ezer forintért még tabletből sem szerezhetünk felsőkategóriásat, az pedig, hogy használható PC-t vegyünk, eddig álom volt. Nos, az Asus X200MA sem fogja eltiporni a Pixar szerverfarmját, de ezt leszámítva nem rossz ajánlat. Az ár 67 ezer forint, amiért egy tisztességes, de persze még Atom-alapokra épített gépet kapunk. A 11,6-os HD kijelző átlagos, de elegendő, a Celeron N2830 pedig netezni, tanulni, kicsit dolgozni tökéletes. Az üzemidő sem rossz, ráadásul ez már a drágább kiszerelés, így 4 GB RAM és 500 GB-os HDD található a notebookban, amelyből még színválaszték is van (kék, piros, fekete). Ha még 3-4 ezer forintot rádobunk, N2930-as SoC-t kapunk, de sokan ezt az ugrást egyáltalában nem fogják érezni a mindennapos használat során. Mi inkább egy 120 GB-os SSD-re spórolnánk, amit ma már 16-18 ezer forintért be lehet szerezni. Ez jelentősen javítana a kicsi gép sebességén és még nem is egetverően nagy beruházás. Persze Windows licenc nincsen az árban.


Lenovo IdeaPad B50-70

A nagyobb, komolyabb gépek táborába tartozik, pedig akciósan most 124 900 forintért beszerezhető a Lenovo üzleti beugró gépe, a B50-70. Ennyi pénzért sokszor még 2-3 generációval ezelőtti, vagy gyengécske gépet kapunk, de nem így ennél az ajánlatnál. A 15,6"-os kijelző full HD felbontású és nagyon fontos, hogy matt, vagyis nem tükröződik. A gépet egy Core i3-4005U CPU hajtja, amely ugyan a Core i3-ak legalja, de legalább már teljes értékű Core processzor és keveset is fogyaszt. Mindehhez 4 GB RAM és 1 TB-os HDD tartozik. A lista még ezzel nem ér véget, sőt: a Wi-Fi ugyan N-es csupán, cserébe gigabites LAN-t kapunk (mostanában több gyártónál is 10/100-zal találkoztunk), illetve a notebook része még egy AMD Radeon R5 M230 GPU is, amelyhez 2 GB VRAM kapcsolódik. Mielőtt bárkinek felcsillanna a szeme, hogy itt a szuper gamergép, le kell, hogy állítsuk, mert az M230 nagyon nem ajánlott játékra - legalábbis nem lesz (sokkal) jobb, mint az integrált Intel GPU. Ennek ellenére nem rossz hír és néha kapóra jöhet a kicsit erősebb GPU.


A többi paraméter, a 2,3 kg-os súly, a kártyaolvasó és HD webkamera átlagos, ahogy a hangzás és az üzemidő is (32 Wh akkumulátor). Extraként ujjlenyomat-olvasót kapunk, ami igazán hasznos biztonsági és kényelmi kiegészítés. Ehhez a géphez is szívesen hozzápiszkálnánk (a 2 éves garancia megsértése nélkül) és lecserélnénk a HDD-t egy SSD-re, pakolnánk még be +4 GB RAM-ot és azért, hogy az 1 TB tárhelyünket ne kelljen feladni, ezt egy ODD caddy keretben a DVD-RW helyére szerelnénk. Természetesen Windows licenc ennek a gépnek sincsen az árában.


Jobb gépet láttál? Most vásároltad meg a tuti vételt? Írd meg nekünk!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.