Hirdetés

Ki a kedvenc PC-s gyártód?



|

Gigabyte-fanatikus vagy Asus-imádó? Notebookot csak a Lenovo-tól, Apple-től vagy a Delltől? HP gépre az életedet rábíznád vagy az Acer PC-d nem hagyott még cserben soha? Ki a kedvenc PC-s gyártód?

Hirdetés

A PC sikere a legelején dőlt el, amikor is úgy alakult, hogy nem csupán az IBM, hanem bármelyik másik cég is készíthetett számítógépet. Ehhez csupán arra volt szükség, hogy a szabványokat betartva készüljön el az adott PC vagy komponens, az már nem számított, hogy az a cég már régóta épít tornaterem-nagyságú számítógépeket, vagy éppen egy családiház garázsában tákolja össze álmait.


Hirdetés


Mobil-uralom

Azóta azonban rengeteget változott a PC-k világa, sok cég eltűnt, sok új emelkedett fel és rengeteget változtak a szabványok, a kompatibilitás, na és persze a formátum is. Ma a PC-k már egyre kevésbé nagy dobozok, inkább apró, mobilis eszközök, amelyek sok-sok mindenre alkalmasak. Ezek a gépek egyre inkább zártak, ma már alig-alig tudunk valamit házilag cserélni, bővíteni egy ilyen hibrid vagy notebook gépben. A tabletek és okostelefonok sem éppen modularitásukról híresek, bár erre vannak próbálkozások. Ez azonban nem gátolja meg a felhasználókat abban, hogy többnyire saját tapasztalataik alapján kikiáltsák egyik vagy másik céget a legjobbnak és ezen nézetüket igyekezzenek is hangoztatni minél szélesebb körben.



A klasszikus recept

Ezek mellett azonban még mindig él a klasszikus PC, ahol a felhasználó saját magának építi össze számítógépét komponensekből, amelyeket a szolgáltatások, teljesítmény és ár alapján válogat össze, ügyelve a későbbi bővíthetőségre, na meg persze arra is, hogy az általa már megbízhatónak ítélt gyártótól származzon.



A PC-építők körében ha lehet, még erősebb a márka-preferencia. Sokan például nem is néznek körül igazán az alaplapok világában, csakis egyetlen gyártó kínálatából választanak. Ugyanez igaz a videokártyára, sőt, rendszermemóriára is - még akkor is, ha egy másik gyártó ugyanazon chipek felhasználásával, szinte ugyanazt kínálja.


Ki a kedvenced?

Ez a brand-hűség persze az élet más területén is abszolút jelen van és nem is baj, ám mi most arra vagyunk kíváncsiak, neked ki a kedvenc gyártód akár mobil PC, akár komponens fronton, na és persze azzal se kímélj, hogy miért őt tartod a legjobbnak!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.