Hirdetés

Kiakadó billentyűzet



|

Hirdetés

Már kipróbáltam más klaviatúrát is, de azzal is ugyanez történt. Mit javasolnak?

 

Bár a kérdésből nem derül ki semmi a rendszerről, illetve a rajta futó Windows-változatról, az elmondottak alapján úgy tűnik, bizonyos Intel alaplapok egy régóta ismert hibájáról lehet szó: ez akkor bukkan fel, ha valamilyen nem amerikai billentyűzetmeghajtót töltünk be a config.sys-ből vagy az autoexec.bat-ból. Korábban a BIOS továbbfejlesztése lett volna a gyógymód, de mivel ezek a rendszerek ma már legalább három-négy évesek, ez nem feltétlenül használható megoldás.
Alternatív megoldásként szóba jöhet a két említett - a gyökérkönyvtárban levő - állomány átnevezése, így rendszerindításkor nem futnak le automatikusan. Ez eltávolítja a billentyűzetvezérlőt, a billentyűzet windowsbeli működését viszont nem zavarja meg. Ám ha ezek a konfigurációs állományok a rendszer működése szempontjából létfontosságú összetevőket tartalmaznak, akkor csak töröljük a config.sys állományból a Country= és a Device=...display.sys sorokat, az autoexec.bat fájlból pedig a Mode con és a Keyb kezdetű sorokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.