Hirdetés

Kicsi, menő és bivalyerős: AMD Project Quantum



|

Az AMD egyedi, igen impozáns komplett PC-je, a Project Quantum a gamerek álma lehetne.

Hirdetés

Akár hisszük, akár nem, még egy kisméretű PC borítását legyártatni is több százezer dolláros tételt jelent, az AMD éppen ezért döntött saját fejlesztésű fém-műanyag háza mellett. A Project Quantum esetében a cég már arra is komoly figyelmet fordított, hogy megjelenésében is impozáns legyen. A leginkább emeletesnek nevezhető kétrészes kialakítás persze a dizájnon kívül más célt is szolgál, nevezetesen helyet ad az egyedi vízhűtéses rendszernek. A processzorok és a két GPU által termelt hőt ventilátorok segítségével vezetik fel a középső „kéményen” keresztül a felső részbe, ahonnan aztán probléma nélkül távozik a hűtőnyilasokon.

 

Hirdetés

 

Erre a hűhóra természetesen azért van szükség, mert rendkívül komoly hardvereket rejt a Project Quantum alsó része. A csúcsteljesítmény alapját sokak megdöbbenésére az Intel Devil’s Canyon Core i7-4790K CPU-ja szolgáltatja – mivel az alkatrészek a sztenderd szerint cserélhetőek, később nyilván AMD processzoros konfigurációkkal is találkozunk majd. A bemutató darabban két Fiji-alapú, 4GB-os GPU dübörgött, amiket kimondottan a Project Quantum bemutatójára gyártottak HBM (high-bandwidth memory) megoldással a helytakarékosság és az erőforrásigény csökkentése érdekében. Az átlagos játékkonzolokkal nagyjából megegyező helyet foglaló konfiguráció tápellátását egy külső egységben helyezték el.

 

 

Egyelőre sajnos szó sincs arról, hogy a Project Quantum meghódítsa a nappalikat. Az AMD egyes információk szerint ugyan szeretné elérhetővé tenni a VR eszközöket az elvárt 90 FPS-sel játszi könnyedséggel kiszolgáló konfigurációt, szinte bizonyos, hogy a projekt ebben a formában többek között a várható horrorisztikus ár miatt soha nem fog megvalósulni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.