Hirdetés

Kiszáll az Intel az OLPC-ből



|

A Classmate PC lehet a szakítás mögött.

Hirdetés

Ezek szerint megszűnt a lehetőség, hogy az OLPC projekt XO laptopjai Intel processzorokra épülő változatban is elkészüljenek.

 

Az Intel Classmate PC-je olcsó laptopok előállítását célozzák, elsősorban fejlődő országok tanulói számára, így hasonló elképzelésre épül, mint a AMD processzorokra épülő OLPC XO laptop. Az Intel és az OLPC ugyan 2007 júliusában megegyeztek, hogy együttműködnek az alacsony költségű laptopok kifejlesztésében (illetve nem szapulják nyilvánosan egymás termékét), de úgy látszik a közös munkának vége.

 

A júliusi megállapodás után került az Intel az OLPC igazgatótanácsába, és a felek megkezdték a tárgyalásokat az XO laptop Inteles változatának létrehozásáról. A megbeszélések során viszont Nicholas Negroponte, az OLPC alapítója azt kérte, hogy az Intel hagyjon fel a Classmate PC fejlesztésével. Ez a termék viszont már tesztfázisban van több különböző országban, így az Intel nem volt hajlandó bezárni a projektet.

 

Hivatalosan az Intel szóvivője, Nick Jacobs megerősítette, hogy megszűnt az együttműködés cége és az OLPC között, de semmi további információt nem közölt.

 

Az OLPC nehézségekkel küzd, hogy új résztvevőket nyerjen meg a projektnek, és a 100 dolláros álomhatár 200 dollárra való emelése sem segített nekik sokat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.