Hirdetés

Konkrétan Radeon GPU kerülhet egyes Intel CPU-kba?



|

Az Intel első körben csak egy megfizethetőbb modellbe építheti be a technológiát.

Hirdetés

Az elmúlt hónapok egyik legnehezebben hihető, ám legérdekesebb pletykájával a HardOCP hírportál és fórum házigazdája szolgált. Kyle Bennett egy AMD-nél dolgozó informátorra hivatkozva azt állítja, hogy az Intel nemrégiben Radeon technológiát licencelt, ám a híresztelt üzlet természete eddig még nagy vonalakban sem volt világos.


Hirdetés


Pár hétnyi csend után Bennett most friss információkkal tért vissza. Állítása szerint a felek közti üzlet azért nem jelent meg a vállalatok legutóbbi pénzügyi jelentéseiben, mert pénz konkrétan még nem cserélt gazdát köztük. A lényegre rátérve az AMD állítólag teljes értékű Radeon GPU-t fog szállítani az Intel számára, a tervek szerint ezt első körben egy alsó-középkategóriás Kaby Lake processzorba kívánja beépíteni az Intel.



A forrás szerint az AMD már legyártott állapotú chipet szállíthat az Intel számára, így a különleges Kaby Lake processzor a megszokott HD Graphics / Iris grafikus rendszerekkel ellátott modellekkel ellentétben két fizikailag elkülönített modulból épülhet fel. Bennett szerint a terméket még az idei év vége felé piacra kívánja dobni az Intel.


A fenti információk természetesen erős fenntartásokkal kezelendőek, ám megemlítendő, hogy a francia Canard PC nyomtatott magazinban megjelent nemrég egy cikk, amely szerint az Intel és az AMD közös multi-chip-module típusú terméken dolgoznak. Bennett valójában ennek hallatán kereste meg újból a saját forrását.


(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.