Hirdetés

Körömnyi flash meghajtó a Verbatimtól



|

Egyszerűsített design és viszonylag nagy sebesség jellemzi a színes USB flash apróságokat.

Hirdetés

Nem nagy dolog, mondhatnánk és tényleg apró. Nem sokkal a CeBIT előtt jelentette be új Micro USB Drive sorozatát a leginkább optikai médiáiról és merevlemezeiről ismert Verbatim. A cég eddig is gyártott USB flash meghajtókat többféle változatban, az új terméksorozat minden eddiginél egyszerűbb designnal tüntet. Elmarad a szokásos öngyújtónyi burkolat és szinte maga az áramköri lapka adja csak a terméket, 30×2×12 milliméteres dimenziókkal.

 

verbatim4gb_.jpg
 

 



Jelenleg 2, 4 és 8 gigabájtos méretben elérhetők az 1,2 grammos apróságok,  többféle színben, élénk kék, zöld és narancssárga színekben. A kis méretű meghajtók általában visszafogott teljesítménnyel dolgoznak, a Micro USB Drive specifikációi azonban biztatóak: olvasáskor 13 MB/s, íráskor 30 MB/s a maximáis sebesség. Beépített titkosítást nem tartalmaz az elektronika, de a gyárilag felmásolt Carry It Easy szoftverrel jelszóval védhetjük az adatokat.

 

 

verbatimusb_flash_drives_.jpg
 

 



Az egyszerűsített design bizonyára segített az alacsony haszonkulccsal eladható flash alapú meghajtó gyártási költségeit (és árát) kissé mérsékelni. Hátránya azonban, hogy könnyen bedughatjuk fordítva az USB aljzatba. Szerencsére ilyenkor semmilyen károsodás nem fordulhat elő, csak meg kell fordítanunk és újra csatlakoztatnunk a meghajtót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.