Hirdetés

Közelednek a hatmagos Coffee Lake processzorok



|

Újabb információk kerültek elő a Coffee Lake és a Cannon Lake processzorokról.

Hirdetés

Bár az Intel hetedik-generációs, Kaby Lake architektúrára építő 14 nm-es processzorai még igazán meg sem érkeztek - 2017-ben folyamatosan jönnek majd -, a figyelem máris a következő-generációs lapkacsaládokra irányul. 

Hirdetés

2017 végén és 2018 elején érkezik ugyanis a Coffee Lake és a Cannon Lake. A Cannon Lake chipek 10 nm-es technológiával készülnek majd, és az első modellek 5,2 és 15 watt fogyasztásúak lesznek, laptopokba és táblagépekbe tervezve - vagyis a hatékonyságra koncentrálnak majd az első ilyen CPU-k. 

A mobilkészülékekbe szánt Coffee Lake lapkák 14 nm-es gyártástechnológiával, 2018 elején érkeznek, 15, 28 és 45 wattos fogyasztású változatokban. Az asztali lapkák persze még többet fogyasztanak majd. 

A laptopokba és egyéb mobil kütyükbe a Coffee Lake-U és Coffee Lake-H szériát szánja az Intel, míg az asztali gépekbe a Coffee Lake-S és X sorozatokat. 

A Coffee Lake-X, S és H szériákban felbukkannak majd az első hatmagos processzorok. Minden bizonnyal azért, hogy az Intel jobban versenyezhessen az AMD közelgő Zen lapkáival, amelyek akár nyolcmagos kivitelben is vihetőek lesznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.