Hirdetés

Láthattuk az AMD Radeon RX 6000-es videokártya erejét



|

Az AMD Zen 3-as Ryzen-bemutatóján a bivalyerősnek ígérkező Big Navi VGA is részesült a rivaldafényből.

Hirdetés

Mikor már a csapból is az RTX 3080 folyt, az AMD elérkezettnek látta az időt, hogy visszavágjon riválisának: szeptember közepén már megvillantotta az első Radeon RX 6000-es videokártyáját, amelyről akkor még nem árult el semmit. Viszont a gyártó a mai, Zen 3-as asztali processzorokra kihegyezett előadásán szorított helyet az új grafikus vezérlőnek is. 

Hirdetés

A Ryzen 9 5900x bejelentése után a vállalat igazgatója, Lisa Su mutatott egy Borderlands 3 gameplay-t, amely 4K-felbontásban futott egy Radeon RX 6000-szériájú videokártyával meghajtva, ennek - az internet népe által Big Navinak elkeresztelt bestiának - az ereje pedig vetekszik az Nvidia brutálisan gyors termékével, az RTX 3080-assal. A kártya pontos specifikációira egyelőre még várnunk kell, de a titokzatos Radeon RX 6000-es GPU-val átlagosan 61 fps-sel futott a játék a meglehetősen magas "Badass" beállítások mellett. Az új Ryzen/Radeon kombináció teljesítményét tükrözi továbbá az is, hogy 88 fps-t tudott elérni egy Nvidia által támogatott cím, a Call of Duty: Modern Warfare esetében, valamint 73 fps-t a Gears 5-tel, méghozzá az Ultra-opciókkal. 

Az AMD jelenlegi tervei szerint a Radeon RX 6000-es szériát október 28-án, egy dedikált eseményen fogja formálisan bemutatni, most csak a közösség kedvéért villantották meg a Big Navi teljesítményét - mondta el a Radeon elnöke, Scott Herkelman az esemény előtt a PC Worldnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.