Hirdetés

Lebukott a PhysX?



|

A személyi számítógépekbe szánt fizikai gyorsítókártya mellé adott Cell Factor játékprogram elindul a gyorsítókártya nélkül is, ráadásul tökéletes minőségben!

Hirdetés

Az Ageia PhysX lapka egy olyan PPU (physics processing unit, fizikai feldolgozóegység), amely elvégzi a szükséges valós fizikai modellezést, ezáltal tehermentesíti a processzort. Tehát a PhysX nem más, mint egy fizikai célprocesszor, amely olyan számításokra képes, mint például a karakterek és folyadékok valósághű animációja, részecskerendszerek dinamikája, különböző mozgásszimulációk, és minden egyéb, ami fizikai modellezést igényel.

Egyelőre csak néhány játékprogram támogatja az Ageia fizikai gyorsítókártyát, például Ghost Recon 3 és a Cell Factor demója. Utóbbi végleges változata 2007-ben készül el, és futtatásához feltétlenül szükség lesz a PhysX képességeire, anélkül nem indul el -- legalábbis ez a hivatalos álláspont.

A PhysXet nélkülöző felhasználók nem törődtek bele ebbe ilyen könnyedén, és sikerült elindítaniuk a Cell Factort gyorsítókártya nélkül is. A [H]ardOCP hírei szerint a játékprogram elindul PhysX nélkül is, ráadásul teljes pompájában működik valamint sebessége is kielégítő: szinte alig lassabb, mint PhysXszel. Az indításhoz nem szükségesek természetfeletti képességek, mindössze a játékprogramot és a a PhysX kártya meghajtóprogramját szükséges feltelepíteni, majd a parancsikonhoz hozzáadni az EnablePhysX=false bejegyzést.

Íme, a bizonyítékok (HDR mindenhol bekapcsolva):

1280×1024 8×AF (balra: PhysX nélkül 13 fps, jobbra: PhysXszel 15 fps)

PhysX
PhysX

1024×768 8×AF (balra PhysX nélkül 13 fps, jobbra: PhysXszel 12 fps)

PhysX
PhysX

Nagy gondba kerülhett az Ageia, illetve a Cell Factort fejlesztő cég, ha nem adnak elfogadható magyarázatot a történtekre. Ez a kis baklövés könnyedén keresztülhúzhatja az Ageia számításait.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.