Hirdetés

Lejátszhatatlan Sony DVD-k



|

A Sony DVD-k másolásvédelme miatt lejátszhatatlanok a gyártó lemezei.

Hirdetés

 

A Sony DVD-lemezei egy egyedi, ARccOS névre hallgató másolásvédelemmel rendelkeznek. Ilyen lemezeken kaphatóak az olyan filmek mint A Karib-tenger kalózai 2 - A holtak kincse, a Casino Royale, az Alvilági játékok, vagy éppen a Holiday.

 

Rengeteg ember ütközött abba a problémába, hogy a fenti filmeket sem asztali DVD-lejátszóján, sem számítógépén nem tudta lejátszani. Mint kiderült, az ARccOS másolásvédelmi-rendszer miatt.

 

Az ARccOS mesterségesen "zavar össze" bizonyos szektorokat a DVD-lemezeken - a régi lejátszók kihagyják ezeket a szektorokat, mivel nem tudják olvasni, az új asztali és a számítógépes lejátszók viszont megkísérlik javítani a hibát, és így nem tudják lejátszani a lemezt.

 

A Sony nem reagált a problémára, csupán azt a tanácsot adta az ilyen problémákkal küzdő vásárlóknak, hogy kérjenek firmware-frissítést a DVD-lejátszójuk gyártójától.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.