Hirdetés

Lejtőn a maces eladások



|

Tavaly közel 10 százalékot csökkentek a maces eladások, miközben a Lenovo és a Dell is javított.

Hirdetés

Mivel 2001 óta először csökkentek az Apple eladásai éves szinten, ezért nem meglepő, hogy a Macekből sem fogyott annyi 2016-ban. 

Hirdetés

Az viszont már érdekes, hogy miközben a maces eladások nagyjából 10 százalékkal csökkentek, a PC-s piac pedig 5,7 százalékkal zsugorodott, addig a négy legnagyobb gyártó gyakorlatilag növekedésnek örülhetett. Az Apple az ötödik helyre szorult. 

Bár 2016 utolsó negyedévében éves viszonylatban javultak a maces eladások, összességében mégis az ötödik helyre csúszott az Apple. A top 4-et a Lenovo, a HP, a Dell és az ASUS jelentették. 

Az Apple gyenge évével párhuzamosan mind a négy nagy vállalat növekedésnek örülhetett, a Dell több mint 10 százalékosnak. A négy legnagyobb cég a piac 65,2 százalékát fedte le, az Apple a 7,1 százalékát. A maradék 27,7 százalékot több mint 200 cég teszi ki. 

A jelentések szerint a Samsung és a Fujitsu is eladná a PC-s üzletágát a Lenovonak. 

A Microsoft a további kategóriában szerepel az elemzésben, azonban a redmondiak bevallása szerint soha ennyi maces felhasználó nem váltott még Surface-re. 

Egyelőre nem tudni, hogy az új MacBook Pro mennyire segít az Apple-ön, de Tim Cook korábban új asztali hardvereket is ígért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.