Hirdetés

LG nettop NVIDIA ION lapkakészlettel



|

A modern, DirectX 10-es grafikus egységet tartalmazó ION lapka lesz a koreai gyártó legújabb nettopjának az alapja.

Hirdetés

Egyre több gyártó vesz fel a kínálatába olyan netbook és nettop masinákat, melyek az NVIDIA ION lapkakészletére épülnek. A dél-koreai LG is ekképp tett, az XPION X30-ba ráadásul a jelenlegi információk szerint a lapka teljes értékű változata kerül. A GeForce 9400M integrált grafikus egységgel felszerelt ION DirectX 10 képességekkel és hardveresen támogatott videolejátszással vértezi fel az új XPION-t, a gyártó processzorválasztása miatt azonban nagy általános teljesítményre semmi esetre se számítsunk.

 

lg_xpion_x30_1.jpg
 

 

Az 1,6 gigahertzes Intel Atom 230-as központi egység mindössze egy maggal rendelkezik, a lapkakészlethez 533 megahertzes órajelű rendszerbuszon keresztül csatlakozik, másodszintű gyorsítótára 512 kilobájt. Alapkiépítésben 2 gigabájt rendszermemória található az X30-ban, a merevlemez választható mérete pedig 250 gigabájttól indul. A gépre ránézve a belső komponensek hűtése leginkább passzív módon van megoldva, de nem lehetetlen, hogy egy aprócska ventilátor is segíti a hőcserét.

 

lg_xpion_x30_2.jpg
 

 

Az XPION X30-hoz előretelepített Windows Vista Home Basic jár, a Windows 7 hivatalos bejelentését kővetően azonban minden bizonnyal az új operációs rendszer valamely változatára vált az LG. A kis nettop először a gyártó hazájában jelenik meg, az európai debütálásról viszont egyelőre semmit sem tudni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.