Hirdetés

LG okostévéken élhet tovább a WebOS?



|

A vállalat állítólag megvette az összes jogot és szabadalmat a HP-től.

Hirdetés

Szokatlan platformszintű kavarodás alakult ki a mai napon, hiszen a Mozilla szerint az LG már dolgozik az első Firefox OS-es mobilján, ezzel körülbelül párhuzamosan a HP bejelentette az első androidos táblagépét, a legújabb hírek szerint pedig az LG állítólag megvette a HP-től WebOS összes jogát és szabadalmát, plusz a cég néhány még az operációs rendszerrel foglalkozó alkalmazottját.


A dél-koreai gyártó az eredetileg Palm által kifejlesztett operációs rendszert az okostelevízióin kívánja majd használni, amely kissé humoros annak fényében, hogy a Palm eredetileg okostelefonokra találta ki, majd a HP táblagépen és nyomtatón próbálkozott a bevezetésével.


Fontos megemlíteni, hogy a történetet egy mai sajtóközleményre hivatkozva elsőként a CNET hozta le, ám nem sokkal a megjelenése után a szerkesztőség mindenféle magyarázat nélkül törölte a cikket (gyorsítótárazott változat), így egyelőre fennáll annak a lehetősége, hogy valaki csak a bolondját próbálja járatni a sajtóval – mindenképp frissíteni fogjuk ezen hírt, amint tisztázódik a helyzet.


Frissítés: visszakerült a beszámoló, nem kacsáról van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.