Hirdetés

Linuxos Dell gépek érkeznek



|

Előtelepített Ubuntu Linux várja a Dell új gépeinek felhasználóit.

Hirdetés

Elérhetőek már a nagyközönség számára is a Dell új megoldásai, amelyek Linux operációs rendszerrel kerültek forgalomba. A laptopok közül az Inspiron 1525 és az XPS M1330 kérhető Linuxszal, míg az Inspiron 530 az asztali gépek piacán kínál nem-windowsos megoldást. Egyelőre csak Angliában lehet elérni ezeket a változatokat, ám abból következtetve, hogy mindegyik gép az első indításkor rákérdez a telepítendő nyelvre, valószínűleg hamarosan más országokban is megvásárolhatjuk majd őket. A hírek szerint a Dell augusztusban még két termékét fogja Linuxszal árusítani, nevezetesen az XPS M1530-at, és a Studio 15n-et. A cég további terveiről a LinuxWorld konferencián hallhatnak az érdeklődők.

dell-logo.jpg


A Dell hónapokat töltött Linux meghajtók és egyéb multimédiás programok fejlesztésével, így az általuk árusított termékek a közlemény szerint teljesen megfelelnek a mai felhasználók igényeinek. A profi ATI kártyák meghajtó programjait, a Dell vezeték nélküli megoldásainak Linuxos támogatását, ujjlenyomat-olvasók szoftvereit, HDMI támogatást, MP3/WMA/WMV kompatibilitást integráltak az Ubuntu alá. Egy cél vezérelte a Dell mérnökeit: megmutatni a felhasználóknak, hogy a Linux is lehet olyan, mint a Windows – az ember kicsomagolja, bekapcsolja, és máris használja. Bizonyára minden Linux rajongó örülne, ha a többi nagy számítógépgyártó is hasonlóan viszonyulna kedvenc operációs rendszerükhöz...

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.