Hirdetés

Logitech X-540 hangszóró rendszer

|

Tiszta térhangzás és kényelmesen elhe- lyezhető középsugárzó a játékosoknak

Hirdetés

Az új termék két problémát is felszámol. Az X-540 a beépített mátrix surround hangtechnológia révén még kétcsatornás audio forrással is élvezhetővé teszi a surround-hangzást. Azok számára pedig, akik lapos képernyőt használnak, és nem találnak helyet a középső sugárzónak, a Logitech szabadalmazott beépített középsugárzó-klipje kecses és biztos rögzítést tesz lehetővé a monitor tetején, így értékes helyet szabadít fel az asztalon.Mátrix surround hangzás
A hanganyagok többsége – így a játékok és a digitális zeneszámok is – mindössze kétcsatornásra van kódolva, és ezzel meglehetősen lekorlátozzák az 5.1-es rendszerek kihasználhatóságát. A Logitech X-540 hangszórórendszer, a cég első mátrix surround-technológiával készült terméke, amely (Európában) 100 euró alatti áron kapható, úgy osztja el az audió jelet az ötcsatornás hangzás érdekében, hogy közben nem torzul a hangminőség. A mátrix gombot a maximális kényelem érdekében a középkonzolon helyezték el a főkapcsoló, a hangerő-szabályzó és a fülhallgató-kimenet mellett.Monitor-klip a középső hangsugárzóhoz
Napjainkban egyre több játékos használ lapos monitort, amelynek tetején – a hagyományos katódsugár-csöves készülékekkel ellentétben – nincs sima felület, ezért a középső hangsugárzót sem lehet elhelyezni rajta. A Logitech úgy oldotta meg ezt a problémát, hogy újabb megoldásként egy monitor-klippel látta el a középső hangsugárzót. A klip biztonságosan rögzíti a középső hangszórót a lapos képernyő felső élének hátulján. Azok számára, akik ragaszkodnak CRT monitorukhoz, a középső sugárzó rögzítő-klipje állványként is szolgál, hogy a monitor tetejére állíthassák a hangszórót, vagy akár elé, az asztalra.

HirdetésNagy teljesítmény, szögletes formavilág
A kijelölt középső sugárzónak és hozzá illesztett első és hátsó szateliteknek köszönhetően a Logitech X-540 rendszer kiegyensúlyozott térhangzást biztosít. Az X-540 rendszert a Logitech Frequency Directed Dual Driver technológiával szerelték fel, amely úgy segít gazdagabb hangzást létrehozni, hogy minden szatelitben két hangszórónak ad helyet. Ez a technológia kiküszöböli a nagyfrekvenciás interferenciát, ami egyenetlen hangzáshoz vezetett, és jócskán lerontotta a korábbi kéthangszórós szatelitek teljesítményét. Ezentúl egyenletes, intenzív hangzást érhetünk el a szoba bármelyik részén.Az öt szatelit és a mélynyomó együttesen 70 Watt RMS (Root Mean Square) teljesítmény leadására képes. A lefelé irányított mélynyomóba dinamikus, valósidejű equalizert szereltek a maximális basszus és minimális hangtorzulás érdekében.A Logitech egyéb X-series termékeivel összehasonlítva az X-540 rendszer jóval modernebb formatervezéssel készült: szögletesebb és stílusosabb lett. A szatelitek hangszóróit masszív fémrácsok védik, a mélynyomóba pedig egy lefelé irányított hangszórót terveztek. A kényelmesen elérhető fülhallgatóval, amelynek kimenetét a központi kezelőfelületen helyezték el, a játékok és a zenék még személyhez szólóbb élményt jelentenek.A Logitech X-540 rendszer várhatóan október elejétől kapható az Egyesült Államokban és Európában. Az ajánlott végfelhasználói ára Európában 99 euró lesz, magyarországi végfelhasználói ára még nem ismert.

HirdetésA PC World novemberi számának hangfal tesztjében részletesebben is leírjuk a termékkel frissen szerzett tapasztalatainkat.

Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.