Hirdetés

Már a héliumos HDD-kről is mentenek adatot



|

A Hitachi jövőre ígéri az akár 7 TB-os adattárolókat, a KÜRT már felkészült az ezekről való adatmentésre.

Hirdetés

A HGST, amely már egy ideje a Western Digital tulajdonában van, szeptemberben mutatta be az új merevlemez-platformját, amelynek a különlegessége, hogy a belül lévő levegőt héliumra cserélik. Egy 3,5 hüvelykes adattárolóba összesen 7 tányér kerül majd. Ennek eredményeként csökken a fogyasztás, de a hűtésre is jó hatással lesz az új megoldás. A HGST már rendelkezik 1 terabájtos tányérokkal, így könnyedén gyárthatnak 7 terabájtos HDD-t, hála a héliumnak.

 

A hélium a hidrogén után a második legkönnyebb - és inert - gáz, így a levegővel való cseréje kisebb súrlódást jelent, emiatt a mechanikus részek pedig kevesebb munkát végeznek. Ennek köszönhetően egy meghibásodás után jobb az esély az újraindulásra is.


A 2013-ban érkező platformról történő adatok mentésével várhatóan nem lesz probléma, hazánkban például a KÜRT már felkészült az új HDD-kkel való munkára. A merevlemezek gyártási folyamata egyébként nem tér el a hagyományostól, csupán az utolsó fázisban töltik fel azokat héliummal - a mentéshez ezeket a körülményeket kell majd megteremteni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.