Hirdetés

Már az akkumulátorod alapján is követik, hogy mit csinálsz



|

Sajnos még a laptop és az okostelefon akkumulátora is veszélyezteti a biztonságunkat.

Hirdetés

Bár eddig azt hittük, hogy a privát böngészés tényleg teljesen privát, a hírek szerint mégsem. Az okostelefonok és a laptopok akkumulátorai veszélyeztetik a biztonságunkat. 

Hirdetés

Egy HTML5-ös funkció, ami Battery Status API névre hallgat, lehetővé teszi a weboldalaknak, hogy nagy pontossággal és gyakran lekérjék az eszköz akkumulátorának az adatait. Még akkor is, ha valaki például a Tor mögé bújik. 

A Battery Status API a töltöttségi szint mellett a töltési és a merülési időt is eléri, az adatok összessége pedig szinte minden készüléknél egyedi - ezért a támadók digitális ujjlenyomatként használhatják, és követhetik az eszközünket, valamint a tevékenységünket a weben. 

 

 

Az effajta követés jelenleg gyakorlatilag elkerülhetetlen, és a régi akkuknál még nagyobb a veszélyeztetettség. Állítólag ezeket a problémákat már 2012-ben is felvetették, de az API azóta nem lett befoltozva. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.