Hirdetés

Már az FX széria második hullámán dolgozik az AMD



|

Bár még nincsenek a piacon az első Bulldozer-alapú CPU-k, már tudni, mikor jönnek az utódjaik.

Hirdetés

Hat modellel startol el az AMD FX szériája október közepén - erről és az első Bulldozer-alapú CPU-król bővebben a korábbi beszámolónkban olvashatnak. A legfrissebb jelentések szerint bár még nincsenek is a piacon az említett processzorok, a sunnyvale-i vállalat már az utódok, az FX széria második hullámának a bemutatásán dolgozik.

 

A hírek szerint 2012. első negyedévében kerül majd piacra az FX-8170 és az FX-6120, a még meg nem jelent CPU-k utódjai. Az FX-8170 az FX-8150 gyorsabb verziója lesz: a nyolcmagosról egyelőre csak annyit tudni, hogy minimum 200 MHz-cel lesz gyorsabb az alapjáraton 3,6 GHz-es FX-8150-től.

 

Az FX széria második hullámának egyébként az Intel nagyteljesítményű, Sandy Bridge-E architektúrájára épülő processzoraival kell majd megküzdenie. Az Intel november közepén tervezi újdonságait a piacra dobni, amelyek vélhetően lekörözik majd a Bulldozer-alapú CPU-k első sorozatát. Ez már most várható, ugyanis az FX-8150-ről készített első tesztek szerint az első AMD FX csúcsmodell az Intel Core i7-980X-szel közel megegyező eredményeket ért el mindenben, és teljesen egyenrangú ellenfeleknek bizonyultak.

 

Képforrás: chiphell

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.