Hirdetés

Már jövőre tesztelhető lesz a Valve új hardvere?



|

Mostanában egyre többet hallani arról, hogy a Valve saját hardverrel rukkol elő, mert elege van abból, hogy egyetlen konzolgyártó sem lép semmit a mostanra szükségessé vált innováció terén. Ez pletykának szép, de most már olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a projekt jövőre béta szakaszba léphet.

Hirdetés

Nem is volt olyan régen, hogy testvéroldalunk, a GameStar beszámolt arról, hogy a Valve álláshirdetésében a következő szöveget adta fel: "csatlakozz egy világszínvonalú csoporthoz, ahol szoftvertervezők és mérnökök azon dolgoznak, hogy új és szórakoztató élményekkel lássák el a világot, mind szoftveres, mind hardveres téren. Reméljük, hogy szakértelmeddel hozzájárulsz ahhoz, hogy csapatunk még jobb legyen tervezésben, gyártásban, ergonómiában, használhatóságban és esztétikumban".

Ez ugyan elég tág tartomány, de a ha hozzávesszük, hogy egy ideje keringenek pletykák arról, hogy Gabe Newell megunta a várakozást hardveres fronton, akkor lehet tippelni, hogy mire is kell a fent említett mérnök.

Jeri Ellsworth, a cég egyik alkalmazott hackere az Engadgetnek nyilatkozva elmondta, hogy valóban valami izgalmas és új hardver megteremtésén dolgozik a Valve, amely akár már jövőre béta fázisba léphet, ez pedig alaposan felboríthatná a jelenlegi piacot. Ez lehet egy Steam alapú konzol, vagy a tévén teljes értékűen irányítható PC, Ellsworth csupán annyit árult el, hogy a cél a "PC-s (illetve egészen pontosan Steam-es, hiszen mégiscsak a Valve-ről van szó) játékélmény tökéletes megvalósítása a nappaliban".

Ez nem annyira újkeletű gondolat, hiszen a Valve nemrég elindította a Steam Big Picture Mode nevű szolgáltatást, amelynek segítségével egy nagyképernyős tévére optimalizált kezelőfelületet kapunk a Steamhez. Talán ennek továbbgondolt változata lenne egy "Steam Box" konzol, ami már a játékélményt is nagyképernyőssé varázsolná.



Kíváncsian várjuk a további részleteket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.