Hirdetés

Még idén jön a Toshiba Cell TV



|

A cég a HD DVD elkaszálása óta nem pihen, új irányból közelít a HD felé.

Hirdetés

A CES nulladik napján tartott sajtótájékoztatójában Okio Ozaka, a Toshiba egyik vezetője azt nyilatkozta: ők erős évet zártak 2008-ban, sőt a legszebb eredményeket Észak-Amerikában érték el.

És mi lesz a sláger termékük 2009-ben a szórakoztató elektronika területén? A jő eredményeik ellenére felismerték azt, hogy jelentős változás fog bekövetkezni a fogyasztói szokásokban idén, ezért nyilvánvalóan rengeteg LCD tévét igyekeznek majd értékesíteni az alsó, olcsó szegmensben. A másik, határozott irány viszont az új REGZA család, amely bár várhatóan nem lesz olcsó, de tömve lesz annyi újdonsággal és technikai vívmánnyal, amennyi csak fellelhető a Toshiba laborjaiban. És mindez még nem is a csúcs: még 2009-ben piacra kerül a Cell TV.

Az új REGZA LCD TV családban található egyik legfontosabb technológia a Resolution+, amely gyakorlatilag bármekkora felbontású videojelet felinterpollál full HD felbontásra. Ezzel DVD filmek is nézhetők a tévén elvileg hasonló végeredménnyel, mintha eleve HD mozit játszottunk volna le. Ezzel nem kell kidobni p l. a meglévő DVD gyűjteményt és drága pénzen Blu-ray lemezekre cserélni - nem véletlen, hogy a Toshiba állt elő ezzel a megoldással a HD DVD veresége után.

A Resolution+ technológia úgy tűnik egyébként jelenleg az egyetlen értelmes megoldás az egyre gyorsabban fejlődő LCD panelek videojellel való ellátására. A Toshiba adatai szerint nincs értelme növelni a képátlót - 55 hüvelyknél megáll az otthonra szánt készülékek értékelhető számú értékesítése - s ahogyan már az IFÁ-n is látható volt, a gyártók a felbontás növelésében látják a fejlődés útját. De hiába jelennek meg a 4k×2k-s megjelenítők, azokra bizony nem lesz semmiféle adás a közeljövőben. Itt lép be a Resolution+, amely az "elavult" HD-adást felkonvertálja a még látványosabb 4k×2k felbontásra.
toshiba.jpg
A REGZA család egyéb, szintén fontos újdonságai még a Dolby Volume, mely a beállított hangerőt automatikusan egy szinten tartja pl. a reklámok vagy a csatornaváltáskor jelentkező hangerőváltozást kiküszöbölve. A REGZA tévék ezen kívül intelligensen képesek változtatni a fényerőt, képélességet, kontrasztot a szoba fényviszonyaihoz igazítva.
Végül pedig SD-kártyahelye és USB-csatlakozója segítségével réköthetünk bármilyen külső tárolót, s lejátszhatjuk az azon lévő mp3-zenéket, DivX-filmeket vagy képeket - egyéb lejátszó nélkül.

A rengeteg megoldást magába integráló REGZA után pedig érkezik a Cell TV, amely tulajdon képpen egy kijelzővel ellátott set-top-box és médiacenter ötvözete. Például az új generációs konzolokban is dolgozó cell processzorok erejét kihasználva bámilyen videójelet felkonvertál és megjelenít 4k×2k felbontásban, vagy éppen 6 HD csatorna adását rögzíti egy időben. A set-top-box tartalma házi videoszerverként működik, így más tévéken is látható a rajta tárolt összes film vagy éppen kép.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.