Hirdetés

Még mindig sokat nyomtatnak a sulik

|

Egy nem reprezentatív felmérés szerint igény van a nyomtatott segédanyagok használatára: az intézmények havonta akár ezernél több oldalt is kinyomtatnak.

Hirdetés

Több mint 100 hazai, két tanítási nyelvű általános iskola számára hirdetett pályázatot az Epson, amely keretén belül a jelentkezők egy, az intézmények nyomtatási szokásait vizsgáló kérdőívet is kitöltöttek, ami rávilágított, hogy a megkérdezett iskolákban használt nyomtatók 75 százaléka lézernyomtató, ráadásul a készülékek jó része 5 évnél idősebb. A pályázó két tannyelvű általános iskolák háromnegyede 1000-nél több oldalt nyomtat ki havonta, amelyek többsége nyelvórákhoz, környezetismerethez szánt segédanyag.

 

Hirdetés


"A kérdőívből világossá vált számunkra, hogy az intézmények havonta átlagosan több tízezer forintos nyomtatási költséggel számolnak” – mondta Fábián Miklós, az Epson magyarországi fióktelepének vezetője. "Új nyomtatók beszerzésekor a legtöbben a készülékek árát és a várható lapköltséget veszik figyelembe, a legtöbb iskola ugyanakkor a költségesebb lézertechnológiával dolgozik."

 A meghirdetett pályázat során a jelentkező intézmények azt is kiszámolhatták, hogy jelenlegi nyomtatóik üzemeltetési költségeihez képest mekkora összeg takarítható meg egy év alatt az Epson külső tintatartályos készülékeivel. A vállalat a pályázati anyagban megjelölt lehetséges megtakarítás összegét, valamint egy költséghatékony Epson L550 multifunkciós, külső tintatartályos nyomtatót a zalaegerszegi Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának ítélte oda.  A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedig eszköztámogatásban részesült.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.