Hirdetés

Még több lapos kijelző érkezik



|

Hirdetés

Az LG főként a PDP (Plasma Display Panel) előállításába fektetett jóval több energiát az eddigieknél, a Samsung pedig létrehozott egy új LCD gyártósort augusztusban. Utóbbi cég szóvivőjének elmondása szerint a kapacitás megduplázása mintegy 1,7 milliárd dollárjukba fog kerülni. Azért mertek ekkora összeget ölni a fejlesztésekbe, mert a tendencia azt mutatja, hogy egyre többen vásárolnak lapos kijelzős tévéket és monitorokat, a piac tehát még bőven fejlődni. A növekvő gyártókapacitásnak köszönhetően az árakat egyre lejjebb tudják nyomni, ami még inkább elősegíti az eladások növekedését. Az LCD és PDP panelek gyártása más technológiára épül: mindkettőnek megvannak a hátrányai és az előnyei is, piacuk is nagyrészt különbözik, így egyelőre mindkettő megállja a helyét. Hogy melyik marad talpon tovább a versenyben, csakis a vásárlókon múlik.


Az LCD jelenleg piacvezetőnek nevezhető, részben azért, mert nagyobb tömegben való előállítása is olcsóbb. Várhatóan a 40 hüvelykes LCD TV-k is gyorsan elárasztják majd a piacot. A PDP technológiával készült televíziók azonban 30 hüvelyktől indulnak és meg sem állnak a jelenleg kapható legnagyobb méretű változatokig. Utóbbiak előállítása megfizethetetlenül magas: itt jön a képbe a nemrég beindított új gyártósor, amelynek segítségével az egy panelre eső előállítási költség jóval kisebbre csökkenthető, ráadásul újabb technológiát is alkalmaznak, ami lehetővé teszi a még élesebb és még jobb minőségű kép elérését. A Samsung ezen lépése ismét az LCD oldalára billentette a piaci eladások képzeletbeli mérlegének nyelvét.

Az LG jelenleg hat PDP-t tud legyártani egyetlen ív üvegből, ám a legújabb technológiával ez a szám nyolcra növelhető, ami azt jelenti, hogy a havi előállítható PDP mennyiség 120 ezerről 160 ezerre növekedne. A Samsung új gyártósora 2006. áprilisában kezdi meg a termelést, és 187x220 cm-es üveglapokkal lesz képes elbánni. Az eddig 45 ezer ív üveg ezt követően 90 ezerre növekszik, vagyis havonta ennyiből lesznek képesek LCD paneleket gyártani. A jelenlegi maximálisan kezelhető lapméret egyébként arra elegendő, hogy 8 darab 40 hüvelykes, vagy 6 darab 46 hüvelykes panelt gyártsanak belőle.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.