Hirdetés

Megduplázódik a Bluetooth használata



|

Az iSuppli szerint 2017-re várhatjuk, hogy a technológia népszerűsége ennyire megemelkedik.

Hirdetés

Az IHS iSuppli elemzői szerint a Bluetooth technológia hamarosan még nagyobb népszerűségnek örvend majd, mint jelenleg. A megoldást hasznosító integrált áramkörök eladásai 2017-re a számítások szerint egyenesen megduplázódnak. 

Ebből feltételezhető, hogy a gyártók az eszközök közti kommunikációt sok esetben Bluetooth-szal valósítanák meg. Persze mindez nem a Wi-Fi vagy az NFC kárára történne, sokkal inkább lehetséges, hogy rengeteg apró készülék és kiegészítő lesz majd képes így kommunikálni. 

A Bluetooth-t támogató lapkák száma várhatóan 3,1 milliárd darabra emelkedik 2017-re, ami 91 százalékkal több, mint 2011-ben. Természetesen a változás okát az egyre okosabb telefonok és tabletek fejlődésében is kereshetjük. 

Érdekesség, hogy az integrált áramkörök aránya az eladásokban várhatóan csökken az évek során. Helyettük a gyártók inkább a mobil SoC-ket választják majd, még a belépőkategóriás telefonoknál is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.