Hirdetés

Megint bajban a Playstation 3



|

Az új konzol ismét kényelmetlen helyzetbe hozza a Sonyt.

Hirdetés

Annak érdekében, hogy a konzol "időben" elrajtolhatott a távol-keleti szigetországban (Japánban), az amerikai és európai megjelenést ismét egy későbbi időpontra kellett csúsztatni. Ennek egyértelmű oka, hogy a gyártó nem képes elegendő gépet gyártani, azaz saját bevallása szerint a Blu-ray diódák hiánya lassítja a gyártást. Most azonban ismét nehézségek merültek fel.

 

Az újabb probléma:

 

Valójában lényegtelen, hogy miért késik a gép (a vásárlókat ez egyébként sem érdekli), most ismét úgy tűnik, nehéz helyzetbe kerül a gyártó, mivel képtelen elegendő gépet szállítani az Egyesül Államokba. Egy újabb késés azonban végzetes lehet az egyébként is nagy veszteséget termelő Sony Playstation 3 számára, ezért a megjelenés nem tolódik el újból, de számos vásárló nem jut hozzá időben az előrendelt géphez. Aki most lemarad, az valószínűleg a második szállítmány megérkezését követően kapja meg az áhított gépet, azonban arra semmilyen garancia nincs, hogy ez még év végi ünnepek előtt bekövetkezik.

 

Természetesen a rendelést teljesítő cégek megpróbálják kompenzálni a hiányt, így aki később jut a géphez, azt valamilyen - sovány - vígaszdíjban részesítik. Az amerikai GameStop például egy ingyen játékot, vagy egy maximum 20 dollár értékű DVD-t ad ajándékba az első szállítmányból kimaradt felhasználónak.

 

A késésnek azonban van egy hatalmas hátulütője is. Mint köztudott, a világ legnagyobb internetes aukciós portálján - az e-Bayen - több Playstation 3 üzér többszörös áron értékesítette az előrendelt játékkonzolt, így a leendő tulajdonos is könnyedén pórul járhat, ha az eladó nem kapja meg időben a megrendelt gépet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.