Hirdetés

Megint rekordnegyedévet zárt az Intel



|

Az Intel minden negyedévben saját rekordját dönti meg: nagyobb árbevétel, több értékesítés, több haszon.

Hirdetés

Az Intel gyakorlatilag minden negyedévben megdönteni saját üzleti rekordjait, a processzorpiac királya ugyanis megint bravúrosan zárta a 2011-es első üzleti negyedévet. Bár az idén történt események miatt joggal feltételezhetnénk, hogy még az Intel "szekere" sem megy olyan jól, de legalábbis az előző negyedévhez képest rosszabbul zárták a január-március periódust.

 

Ezzel szöges ellentétben az Intel ismét rekordot döntött. A PC-s felhasználói csoportot tekintve éves összehasonlításban 17 százalékkal teljesített jobban a gyártó, főként a Sandy Bridge miatt, még a lapkakészletek problémái ellenére is. Az adatközpontú szegmensben 32 százalékkal ért el jobb eredményt a vállalat, míg a netbookok és tabletek piacán 4 százalékot javítottak.

 

Mindez az idei első negyedévet tekintve 12,8 milliárd dolláros árbevétel elérésére volt elég, ami éves összehasonlításban 25 százalékos többletet jelent. Az Intel nyeresége 3,3 milliárd dollár volt, ezen a téren 29 százalékot léptek előre. Noha az Intel eddigi legjobb árbevételével zárta a most véget ért üzleti negyedévet, a jövőben még nagyobb fejlődést és bevételt várnak.

 

 

Kapcsolódó fórumtémák:

Processzor- és memóriatuningolás

Processzorvásárlás

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.