Hirdetés

Mégis lesz Windows 7 driver az AMD Ryzenhez



|

A Kaby Lake-től eltérően a Zen kap némi alapvető támogatást a régi OS alatt.

Hirdetés

Kissé főhet a Microsoft egyes illetékeseinek a feje. Nagyjából egy évvel ezelőtt a vállalat bejelentette, hogy az Intel Kaby Lake és az AMD Zen processzorok csak Windows 10 alatt lesznek támogatottak, így az ügyfeleknek muszáj lesz a legújabb rendszert párosítaniuk az új hardverekhez.


Hirdetés


Ehhez képest január közepére kiderült, hogy a nem létező hivatalos támogatás ellenére az Intel 200-szériás lapkakészletek és a Kaby Lake processzorok megfelelően működnek Windows 7 alatt, most pedig a német ComputerBase szerint az AMD megerősítette, hogy lesz Windows 7-es "chipset" driver a március elején érkező Ryzen egységekhez. Egyelőre nem világos, hogy a szoftverrel valóban 100 százalékosan kihasználható lesz-e a Ryzenek tudása, azaz például az energiatakarékossági funkciók is teljes mértékben működnek-e majd a régi rendszer alatt.



További remek kérdés, hogy az integrált Radeon GPU-val ellátott, szintén AM4 tokozású Bristol Ridge egységekkel mi a helyzet. A termékek az Excavator + GCN 1.3 architektúrák kombinációját használják, ezekhez mind készült annak idején Windows 7-es driver, így nem lepődnénk meg, ha a fent említett chipset driverrel kombinálva megfelelően üzemelnének a korábbi rendszer alatt.


(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.