Hirdetés

Megjelenés előtt az első AM3-as Sempron CPU



|

Hosszú szünet után a belépőszintű egymagos processzorok piacán is újdonsággal jelentkezik az AMD.

Hirdetés

A két- és négymagos Athlonok/Phenomok után az AMD az egymagos piacon is áttér a Socket AM3-as foglalatra. Ezzel a döntéssel lényegében a teljes CPU-kínálatnál elérhető lesz a natív DDR3-as memóriatámogatás, igaz, az első példányok mellett egy ideig várhatóan továbbra is elérhetők lesznek a piacon az AM2/AM2+-os Sempronok.


Az újdonság tehát elsősorban azok számára érdekes, akik most terveznek összeállítani egy olyan hétköznapi, otthoni és irodai feladatokra használható számítógépet, mely építése a lehető legolcsóbb alkatrészekből kell, hogy megvalósuljon. Vélhetően a készre szerelt gépeket előállító cégek is hamar ráharapnak majd a Sempron X1 140-re, hiszen a beépített memóriavezérlő nemcsak a DDR3-as, hanem a DDR2-es memóriákat is kezeli, illetve a Socket AM3 tokozás kompatibilis az AM2/AM2+ párossal. Tehát az alaplapgyártóknak mindössze a megfelelő mikrókóddal felfrissített BIOS elkészítésére kell odafigyelniük, és akkor az új Athlon II X2-k megfelezéséből megalkotott Sempronok is használhatók lesznek az elmúlt 1-2 év során megjelent AMD-s alaplapokban.

 

amd_sempron.jpg

 


Az X1 140 "Sargas" kódnéven nyilvántartott magja 2,7 gigahertzes órajelen ketyeg, 128 kilobyte elsőszintű, és 1 megabájt másodszintű gyorsítótárral rendelkezik, illetve támogatja a harmadik generációs HyperTransport adatkommunikációs szabványt. A 45 nanométeres gyártástechnológiával gyártott központi egység alapfeszültsége 0,85 és 1,35 V közé eshet, tipikus fogyasztása a 45 W-os TDP-osztályba illik bele.


A boltokban SDX140HBGQBOX azonosítóval polca kerülő Sempron X1 140 végfelhasználói ára 35 euró körül tetőzhet, itthoni megjelenéséről egyelőre nem tudunk pontos adatokat közölni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.