Hirdetés

Megtört az Intel egyeduralma a Toshibánál



|

Hét szűk esztendő után a cég most már AMD-s noteszeket is épít.

Hirdetés

A Toshiba még 2000-ben hagyta abba az AMD processzorok beépítését. Bár akkor nem közölte a döntés okait, két éve az AMD beperelte az Intelt, hogy az kvázi "lefizette" a Toshibát, hogy csak tőlük vásároljon CPU-kat.

 

Több más PC és noteszgyártóhoz hasonlóan a Toshiba is részesült juttatásban az Intel "piacfejlesztői alapjából", minden negyedévben mintegy 25-30 millió dollár összegben. Ez a juttatás került volna veszélybe, ha tovább használják az AMD processzorait. Az AMD-Intel per még nem ért véget.

 

Egy nyilatkozatban a Toshibánál azzal indokolta az AMD vonal újáélesztését, hogy annak "a platform iránt az utóbbi két évben tapasztalható egyre növekvő fogyasztói elvárás" volt az oka.

 

 

toshiba_a215.jpg

 

A Satellite A215 sorozat dupla magos AMD Turion 64 X2 köré épül, a grafikai teljesítményt pedig szintén az AMD, pontosabban egy ATI Radeon X1200-as lapka biztosítja. A család kijelzője 15,4 hüvelykes, 1280×800 képpont felbontású TFT, ezen kívül SATA merevlemez és kétrétegű DVD-író is megtalálható benne.

 

Egy példakonfiguráció, a Satellite A215-S4767 Turion 64 X2 Dual-Core Gold Edition TL64 processzorral, 2 GB memóriával, 250 GB-os merevlemezzel, DVD-íróval, 802.11b/g wireless LAN-nal, beépített webkamerával és ujjlenyomat olvasóval 1300 dollárba (240 000 forintba) kerül a Toshiba online boltjában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.