Hirdetés

Megújult GeForce GTX 295 a Gainwardtól



|

A Gainward az elsők között mutatta be az NVIDIA új, immáron egy nyomtatott áramkörrel megvalósított GeForce GTX 295-ös csúcsmodelljét.

Hirdetés

Körülbelül egy hónappal ezelőtt jelentek meg az első valós képek az NVIDIA új nagyágyújáról, mely csupán felépítését tekintve változott a január óta trónon lévő GTX 295-höz képest. A dupla nyomtatott áramkört megfelezte a gyártó, így a korábban egymással szemben elhelyezett grafikus magok a szimpla NYÁK két végére kerültek. E módosításnak köszönhetően a kártya hűtése is jelentősen megváltozott, a GPU-kra szerelt bordákat egy középre helyezett ventilátor próbálja meg lehűteni.

 

gainward_geforce_gtx_295.jpg
 

 


Az akkor kiszivárgott képeken még az Inno3D Platinum névvel ellátott újdonsága szerepelt, mára azonban más gyártók variánsait is megcsodálhatjuk a folyamatosan érkező sajtóközleményeknek hála. Az Inno3D és az EVGA után a Gainward is bejelentette az új két GPU-s zászlóshajót, ám a konkurens márkákkal ellentétben a körülbelül 450 eurós áron forgalomba kerülő kártya meglehetősen minimalista dizájnt kapott. Csupán a ventilátor középpontjára ragasztott "G" betű rendelkezik némi marketingerővel, a márkával még csak most ismerkedő felhasználók egyértelmű jelzéseket csak a dobozon találhatnak. (Utóbbi egyébként egy az egyben az első generációs GTX 295 csomagolása, így vásárlás előtt nem árt egy kibontással ellenőrizni, mi is lapul a méretes kartonfalak között.)

 

gainward_geforce_gtx_295_s.jpg
 

 


A kártya specifikációi követik az NVIDIA ajánlásait, sem a grafikus mag, sem pedig a memória modulok üzemfrekvenciái nem változtak. Aki kíváncsi a részletekre, a darabokra szedett vezérlő képeit tartalmazó hírünkben olvashat a pontos órajelekről. A Gainward új GeForce GTX 295 1792 MB modellje várhatóan még ebben a hónapban megjelenik a boltok polcain, hazánkban körülbelül 135000 Ft-os áron kerülhet forgalomba az új modell.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.