Hirdetés

Megvásárolhatja a SoundCloudot a Spotify



|

A Financial Times szerint már a részletekről tárgyalnak a felek.

Hirdetés

Az Apple Music felhasználói számának folyamatos és jelentős bővülése ellenére a Spotify szekere is jól megy. Ettől függetlenül a Spotify számára egyre nagyobb kellemetlenséget jelent, hogy az Apple folyamatosan próbál nagy közérdeklődésre számot tartó, exkluzív tartalmakat kínálni a Music-ban. A Tim Cook által vezetett vállalat óriási összegeket fizet a nagynevű előadóknak és zenekiadóknak, hogy a stratégiailag fontos új dalok és albumok a zenestreamelők közül egy ideig kizárólag az Apple Music-on legyenek hallgathatóak.


Hirdetés


A Financial Times forrásai szerint a Spotify már készül a visszavágóra, azonban a riválisától eltérően nem fogyasztóellenesnek mondható exkluzív szerződésekkel válaszolna a fenyegetésre, hanem a SoundCloud felvásárlását tervezi. A felek közt állítólag előrehaladott állapotú tárgyalások folynak az akvizícióról, a 700 millió dollár értékűre becsült SoundCloud beszerzésével 125 millió dallal bővülhetne a Spotify kínálata.



Természetesen a széles közönség számára ismeretlen előadók dalainak beszerzése még nem húzná ki a csávából a Spotify-t, azonban a szolgáltatás régóta nagy hangsúlyt fektet a zenefelfedezési lehetőségekre, a SoundCloud zeneanyagával alaposan feldobhatná a személyre szabott és tematikusan ajánlóinak tartalmát.


(Forrás: The Verge | Nyitókép: Daniel Benavides)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.