Hirdetés

Memóriaháború a PC Worldben



|

Októberi lapszámunkban egymásnak eresztjük a legjobb DDR3 és DDR4 modulokat, és a használt okostelefonokat is kipofozzuk. A lap mellé két teljes verziós szoftvert és egy digitális magazint is ajándékba adunk.

Hirdetés

Rengeteg újdonság érkezett a rendszermemóriák világába az elmúlt, nagyjából egy évben, egyelőre mégsem tudott elsöprő győzelmet aratni az elődje felett a DDR4. A 2133-as szabvány valóban nem hozta meg a várva várt teljesítménynövekedést, de ebben az is komoly szerepet játszott, hogy a mai architektúrák számítási teljesítménye nem skálázódik lineárisan a memória-sávszélesség növekedésével. Időt kellett hagyni a szabványnak, hogy beérjen.  Októberi lapszámunkban megnéztük, hogy mire képesek napjaink DDR4 moduljai, és miként teljesítenek a legjobb DDR3 memóriák mellettük. Érdemes már most váltani? Friss magazinunkból kiderült, mint ahogy az optimális VRAM mennyiségre is fény derül benchmark eredményeinkből.





Friss lapszámunkban ezen felül bemutatjuk a legjobb hatékonysággal dolgozó 15-20 ezer forintos tápegységeket, és azokat a strapaeszközöket, amelyeket nehéz körülmények közé is nyugodtan magunkkal vihetünk. Összehasonlítottuk emellett a hagyományos alkalmazásokat a modern appjaikkal, hogy kiderüljön van-e értelme néha elzarándokolni a Windows 10 Áruházába. Megdöbbentő eredményre jutottunk. S mivel sokan a mai napig előszeretettel néznek filmeket az asztali PC-ken, ezért a legjobb médialejátszókat is összehasonlítottuk.





Vajon igaz-e azon állítás, mely szerint a használaton kívüli töltőt azonnal ki kell húznunk az áramból? Tippjeinkben erre is választ adunk, illetve megmutatjuk azt is, hogy mi mindent lehet készíteni egy megunt okostelefonból. Sőt, az októberi PC Worldben azt is megmutatjuk, hogy miként figyelnek meg minket a mobiljaink és hogy miként tudjuk a kémkedésüket megregulázni. Ezen felül a Chrome OS-t telepítésének a lépéseit is részletesen leírjuk.





A lap mellé ezúttal is ajándékba adjuk a legjobb vírusvédelmi szoftvereket, az Ashampoo Slideshow Studio 2017 diavetítés-készítő programot, az IObit intelligens programeltávolítóját, valamint a legújabb, több mint 60 oldalas A szoftverpiac gyöngyszemei kiadványunkat.

További témáink részletesen:



Ennyire időtálló egy PC-s technológia

Terítéken a komponensek fejlődése. Megmutatjuk, mennyire van a csúcson egy-egy szabvány, és melyekre kell kevésbé figyelned, ha új gépet vásárolsz.

Keménykötésűek

Rengeteg esetben előnyös, ha a készülékünk az első komolyabb esést követően is használható marad. Összegyűjtöttük a strapapiac legjobbjait.

Ki kell húzni a dugót?

Általánosan elfogadott nézet, hogy minden kikapcsolt elektromos fogyasztót és használaton kívüli töltőt ki kell húzni a konnektorból. Tényleg spórolunk ezzel?

Így figyel meg a telefonod

Az applikációk általában több modulhoz kérnek hozzáférést, mint amennyire valójában szükségük van. Visszaélhetnek az adatainkkal, ha nem vagyunk elővigyázatosak.

Címlap, illusztráció: Molnár Márti



A magazinunk digitális változatát megtalálod a Digitalstand oldalán (a teljes verziók és a digitális magazinok a DVD-s változatnál érhetőek el). Ha belelapoznál a lapba, akkor azt is megteheted, ha ellátogatsz a galériánkba.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.