Hirdetés

Méregdrága okosóra, világító memória, Android 5.1 - heti hírösszefoglaló



|

A héten bemutatkozott a MacBook, az iOS 8.2 és az Android 5.1 is - heti hírösszefoglalónk.

Hirdetés

Hirdetés

Új MacBook, elképesztően drága Apple Watch

A hét elején az Apple egy nagy rendezvényt tartott, amelynek keretében bemutatta a vadiúj MacBookot. Az elképesztően lapos notebook megosztotta a felhasználókat, hiszen bár gyönyörű és tele van remek megoldásokkal, sok régi technológiával leszámolt, köztük a jobbkattintással és egy kivételével minden csatlakozóval. 

Sok érdekességet elárultak az Apple Watch-ról is, és végre az árakkal is tisztában vagyunk. Sajnos az almás cég igencsak prémium divatterméket akar faragni a viselhető kütyüjéből, amelynek a legolcsóbb kiadása is 120 000 forinttól indulhat. A gyűjtőknek jó hír, hogy az arannyal felturbózott Apple Watch Editiont 17 000 dollárért is elvihetik. 

 

 

Csak egy csatlakozó van rajta

 

Galaxy S6 - viszik, mint a cukrot

A Samsung nagy feladat előtt állt a Galaxy S6-tal, de egyelőre úgy néz ki, hogy felülmúlják az optimista várakozásokat is. A hét elejéig állítólag 20 millió Galaxy S6-ot és Galaxy S6 Edge-et rendeltek elő a felhasználók, 15:5 millió arányban. Ez persze kirobbanó érdeklődésnek felel meg. Kíváncsian várjuk, hogy hosszabb távon mennyire szorongatja meg az Apple-t a Samsung. 

 

Egyelőre nagy siker

 

Plazmacsővel világító memória

Bár az elemzők szerint nem a PC-fejlesztés manapság a legmenőbb dolog, de azért sosem árt az asztali gép házába egy-egy trendi alkatrész. Az Avexir például olyan DDR3-as memóriamodulokkal újított, amelyeknek a tetejére egy kéken világító plazmacső került. A 4 és 8 gigabájtos memóriák 1800 és 2400 MHz-en dolgoznak, és egyáltalán nem hétköznapi a megjelenésük. Bármelyik PC-nek központi díszei lehetnek. 

 

Trendi RAM-ok

 

Android 5.1 és iOS 8.2

Az Apple a héten elérhetővé tette az iOS 8.2-t, és ezzel egyszerre hivatalossá vált az Android 5.1 is. A Google legújabb Lollipop-verziójában több SIM kártyát már natív módon is támogatnak, de többek között a HD-s hanghívás is újdonságnak számít (a támogatott eszközök között persze). Elsőként az Android 5.1 is a Nexus készülékekre jelenik meg. 

 

Elsőként a Nexusokra jön

 

GeForce GTX 960M a gamer laptopokban

Az NVIDIA GeForce GTX 960M mobil GPU-ja sok új, frissített laptopba került bele. Többek között az Acer is frissítette a gamereknek szánt notebookjait, az Aspire V15 Nitro és az Aspire V17 Nitro modelleket. Az erős videokártyával szerelt gépek igen acélos teljesítményt nyújtanak, és nem csak a játékosoknak jelentenek megfontolandó alternatívát. 

 

Játékra kell az erős GPU

 

Szerintetek az új MacBook képviseli a jövőt? Vagy tényleg csak egy túlárazott netbook lenne? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.