Hirdetés

Michael Dell megfenyegette a vállalatát



|

Ha az új ajánlatok miatt nem ő marad az ügyvezető, akkor magával rántja a céget.

Hirdetés

Michael Dell egy ideje elhatározta, hogy a Dellt kivonja a tőzsdéről - március végéig úgy is nézett ki, hogy minden a terv szerint megy, ugyanis csak néhány részvényes volt elégedetlen az ő és a Silver Lake vételi ajánlatával, ami a befutónak tűnt. 

Nem is olyan régen azonban befutott a Blackstone Group, majd később a milliárdos befektető Cerl Icahn ajánlata is, amelyek jóval kedvezőbbek voltak az előbbinél. Hirtelen úgy tűnt, hogy Michael Dell alól akár a vállalat is kicsúszhat.

Az ügyvezető a legnagyobb részvénycsomagot birtokolja a Dellben, így értelemszerűen nem szeretné kiengedni a vállalatot a kezei közül abban a folyamatban, amit ő maga indított el. A Bloomberg információ szerint Michael Dell azzal fenyegette meg a céget, hogy amennyiben az új ajánlatok miatt mégsem ő marad a vállalat élén, akkor beváltja a részvényeit, és elhagyja őket. Ezzel gyakorlatilag egy kezelhetetlen, 4,5 milliárd dolláros űrt hagyna hátra maga után.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.