Hirdetés

Microsoft alapú HD-DVD



|

Az Universal új interaktív HD-DVD-i a Microsoft iHD menüit alkalmazzák.

Hirdetés

Las Vegasban, a Műsorszórók Nemzeti Egyesületének (National Association of Broadcasters) konferenciáján jelentette be együttműködését a két cég. Közös munkájuk célja olyan, következő generációs HD-DVD albumok kifejlesztése, melyek az új VC-1 videotömörítést és a Microsoft fejlett interaktív menü keretrendszerét (iHD) együttesen alkalmazzák. A VC-1 nagy hatékonyságú tömörítési eljárás, mely a szerény helyigény mellett is igen részletes, nagy felbontású (1080i) mozgókép kódolását teszi lehetővé. Ezáltal a HD-DVD viszonylag szerény, 30 gigabájtos kapacitását nem emészti fel egészében a film, a maradék helyet az egyéb interaktív extrákra fordíthatják a fejlesztők. (Egyébiránt minden az USA-ban megjelent HD-DVD album ezt a tömörítést alkalmazza).
Az iHD technológiájú menük saját rétegen jelennek meg az éppen futó jelenet felett, anélkül, hogy megszakítanák a lejátszást. Segítségükkel nem csupán vezérlőfelületet, hanem teljes interaktivitást nyerhet a felhasználó, olyan lehetőségeket, mint kommentárok úszóablakban, előzetesek, új funkciók letöltése szélessávú interneten és egyebek.

A konkurrens Blu-Ray Java alapú megoldásánál rugalmasabb menü platformot képez az iHD, mely mindenképpen megtalálható lesz a Microsoft Vistában is. A jelenlegi HD-DVD lejátszókon csak a gyártó támogatásával, firmware frissítést követően lesznek használhatók az iHD albumok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.