Hirdetés

Mikroszerverekbe szánt Atomokkal állt elő az Intel



|

Az új termékcsaláddal részben az ARM orra alá kíván borsot törni a vállalat.

Hirdetés

Jóval az ARM Cortex-A50 architektúrára épülő, mikroszerverekbe szánt 64 bites processzorok megjelenése előtt az Intel bemutatta az azonos szerepkörbe szánt Atom S1200 termékcsaládját. A heteken belül piacra kerülő termékvonal három tagból áll, az x64-es utasításkészlet mellett pedig természetesen támogatják a virtualizációt, a Hyper-Threadinget, továbbá az ECC (Error-correcting Code Memory) technológiát is.


A Centerton kódnevű processzorok főbb specifikációi azonosak: kétmagosak, 8 darab PCI Express sávval rendelkeznek, a másodlagos gyorsítótáruk 1 MB kapacitású, továbbá legfeljebb 1333 MHz-es DDR3-as memóriákat támogatnak.


Az egységek közti fő különbséget az órajelek és a TDP képezik: ugyan az S1220 és S1240 processzorok egyaránt 1,6 GHz-en ketyegnek, ám ilyen sorrendben 8,1 / 6,1 Watt a fogyasztásuk, míg az S1260 esetében a kérdéses értékek 2 GHz és 8,6 Watt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.