Hirdetés

Mindjárt rendelhető a Lenovo Android alapú okostévéje



|

A gyártó otthoni vizeken, négy modellel teszteli az okostévében rejlő üzleti lehetőségeket.

Hirdetés

A laptopok, All in One PC-k piacán élvonalbeli gyártó tévés területen kezdőnek számít, ezért először saját vizein, Kínában próbálja ki magát. Április 10-től fogadja a Lenovo kínai nyelvű weboldala az előzetes megrendeléseket.

 

Négy modell lesz elérhető a Lenovo palettáján, két 42 és két 55 hüvelykes LCD LED tévé. A 42 hüvelykes K71 már a hónap végén forgalomba kerül mintegy 1029 amerikai dollárnak megfelelő jüanért, tehát nem túl olcsón. A maradék három modell ára és megjelenési dátuma felől egyelőre nem döntött a cég.

 

Az idei CES alkalmával leplezte le a távol-keleti gyártó első, egyből Android 4.0 alapú okostévéjét. Az operációs rendszer legújabb generációjának tévés igényekhez igazított változata rengeteg mobilos alkalmazás futtatását lehetővé teszi majd és integrálják bele a hangvezérlést is. Beépített, kétmagos processzora 1,5 GHz-es lesz, a 3 nagyobb modell pedig 3D megjelenítőként is működik majd. A gyártó tévéit és egyéb készülékeit összeköti a múlt hónapban bemutatott Lenovo Cloud Storage szolgáltatás is, ami lehetővé teszi az adatszinkronizációs mobilok és PC-k között.

 

 

A hang alapú irányítással nem elsőként a Lenovo tévéiben találkozhatunk majd, gondoljunk csak az iPhone 4S-re (azaz a Siri-re) vagy akár a Samsung Galaxy S és Note készülékekbe integrált hangfelismerő szolgáltatásra (utóbbiakban ezt sajnos letiltani sem lehet teljesen). Sőt, februárban a Samsung bemutatta szóbeli parancsokkal és kézmozdulatokkal egyaránt irányítható tévéjét.

 

Okostévékben és okos set top boxokban nincs hiány, a piac még alig indult be. A hagyományos szórakoztatóelektronikai gyártók megoldásai (pl. a Panasonic Viera Connect, az LG Apps vagy a Samsung SmartHUB) mellett sokat hallhatunk a Google TV-ről (ez nem ugyanaz, mint a Lenovo által alkalmazott Android alapú tévé), az Apple TV következő generációjáról, sőt még az Ubuntu is tévés babérokra hajt. Valószínűleg a következő években indul be igazán a tévék kora, több irányítási módszer és platform között választhatunk majd remélhetően letisztul a platformpiac és ezzel átjárhatóbb lesz az okostévék világa a fejlesztők és felhasználók számára is. Utoljára decemberben vettük szemügyre az okostévé platformok világát, itthon is elérhető modellek bemutatásán keresztül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.