Hirdetés

Mini, ION 2-es ASUS alaplap



|

Az AT5IONT mini-ITX-es alaplap kiváló lehet olcsóbb, multimédiás PC-khez.

Hirdetés

Az ASUS legújabb mini-ITX-es alaplapja remek megoldás lehet egy csendes és olcsó multimédiás PC-be. Az AT5IONT kódjelzésű alaplap mindössze 170 x 170 milliméteres. Az Intel kétmagos, 1,8 GHz-es Atom D525-ös processzora került rá, amely csupán 13 wattal beéri, így nincs szükség különösebb hűtésre vagy nagy teljesítményű tápegységre.

 

Az alaplapra került továbbá egy NVIDIA ION 2 GPU, 16 stream processzorral és hardveres videótámogatással; így az 1080p-s videók sem jelentenek problémát. A GPU és a CPU egyébként egyaránt a hatalmas hőleadó bordasor alatt van. A teljes rendszer passzív hűtéssel üzemel.

 

Már csak a fentiek miatt is kiváló HTPC-alap lehet, de került még rá két SATA port, HDMI és DVI videókimenet, továbbá optikai S/P-DIF és analóg 7.1-es jackcsatlakozó. Sajnos teljes méretű, grafikus kártyák számára alkalmas PCI-E foglalat nincs, de ehhez a környezethez valószínűleg nem is akarna senki nagyobb teljesítményű GPU-t.

 

Hagyományos PCI-E férőhelyet azonban találunk, ahogy memóriával is bővíthetjük a rendszert. Hátul négy USB portot kapunk, amiből kettőt NEC vezérlő alakít át USB 3.0-ássá. Az eSATA port a külső merevlemezekhez nagy segítség. Az új ASUS alaplap ára 125 angol font.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.