Hirdetés

Monitor USB-n - Samsung 940UX



|

A 940UX típusú monitor ritka előnye, hogy videokártya nélkül is képes együttműködni számítógépünkkel.

Hirdetés

A Samsungnál valóra váltották a lehetetlent: megalkották a monitort, amely grafikus kártya nélkül, csupán egyetlen USB-csatlakozóval képes működő kijelzőként funkcionálni. Ez azt jelenti, hogy ha van olyan alaplapunk, amely videokártya nélkül is elindul (mi ilyennel teszteltük), akkor a kijelzőt USB-n csatlakoztatva is képet ad. Sajnos azonban a csoda mégiscsak elmarad, mivel képet csak az operációs rendszer alatt, a meghajtóprogram telepítése után láthatunk, tehát a beüzemeléshez és a Windowson kívüli műveletekhez (például a BIOS-beállítások) mindenképpen szükséges egy grafikus kártya.

 

 

samsung_940ux_k.jpg

 

 

Természetesen a monitor meghajtója nem támogatja a 3D-s gyorsítást, ezáltal a játékok futtatása szinte teljesen kizárt, ráadásul az USB-kapcsolat lassúsága miatt a DVD és a nagy felbontású videók is csak minőségromlással (például színmélységcsökkenéssel) jutnak el a felhasználókhoz.
A hátrányok nyilván csak abban az esetben vonatkoznak a monitorra, ha USB-kapcsolatot használunk – a jól bevált DVI- vagy analóg csatlakoztatás esetén minden szolgáltatás maximálisan kiaknázható, minőségromlás nélkül.

 

Amennyiben csak munkára használjuk a számítógépet, a 940UX rendkívül jól működik USB-kapcsolaton keresztül, de minden máshoz egy grafikus kártya szükséges.

 

Az USB-s kijelző előnyeit legfőképpen ott használhatjuk ki, ahol egy gépre rengeteg monitort kell csatlakoztatni, mivel a 940UX-ből egyszerre hat is ráköthető egyetlen munkaállomásra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.