Hirdetés

MP3 helyett könyvlejátszó: itthon is kapható az iRiver Story



|

MP3 és könyvlejátszó: itthon is kapható az iRiver Story

Hirdetés

Mindenki hallott már az e-Book olvasókról, melyekkel digitális kiadású könyveket olvashatunk úton-útfélen. Az elsősorban mobil zene- és videolejátszókkal foglalkozó iRiver is meglátta a lehetőséget az elektronikus könyvolvasókban és piacra dobta saját megoldását iRiver Story néven.

 

A 15 centiméteres képátlójú megjelenítő a műfajban általánosan bevált E-Ink technológiát használja, mely a kép fenntartásához nem igényel energiát és nem bocsát ki saját fényt. Nem csak EPUB és PDF könyvek, hanem TXT, DOC, PPT, XLS és HWP formátumú irodai állományok megjelenítésére is képes, sőt, ha képregény gyűjteményünket digitalizálva (ZIP tömörítésű JPEG, BMP vagy PNG fájlok)tároljuk, abban is böngészhetünk. Forrásul saját két gigabájtos memóriája mellett SD vagy SDHC kártya szolgálhat.

 

 

iriver_story_1.jpg
 

 

 

A kaptafánál maradva a készülék lejátssza az MP3, WMA és OGG zenei formátumokat, a fülhallgató kimenet révén olvasás közben zenét is hallgathatunk. A kis billentyűzettel dolgozni nem fogunk tudni, de gyors jegyzeteket készíthetünk. Egy alap funkciókat kínáló naptár is helyet kapott a szoftverben.

 

A termék majd' nylcvanezer forintos árcímkéjére nézve az ember kissé eltűnődik, hogy megéri-e a beruházást. Úgy általában az e-readerek legalább ennyibe kerülnek, de sajnos a hagyományos nyomtatott könyvek ára is legalább 3-5000 Ft. Akik sokat olvasnak, azok számára érdemes lehet figyelemmel kísérni a technológia valamint az e-readerek és a digitálisan terjesztett szöveges tartalmak piacát.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.