Hirdetés

MSI R7970 Lightning



|

Az Nvidia új kártyájának megjelenése nem igazán kedvezett az AMD-szimpatizáns gyártóknak, mivel az kedvezőbb árú és teljesítményben is jobb volt, mint a Tahiti architektúra csúcskategóriás kártyája, a 7970.

Hirdetés

Azért még ebben a kedvezőtlen szituációban is akad pár gyártó, aki nem engedi, hogy terméke felszívódjon a piacról. Ezek közé tartozik az MSI is, mely a HD 7970 3GB Lightningjével nagyon jó stratégiát alkalmazva a tehetős, lelkes felhasználókat szólította meg.  
   
A gyártó Lightning sorozatára mindig is jellemző volt, hogy semmiféle kompromisszumot nem hajlandó kötni. Ezért a széles körű funkcionalitás mellett a kártya órajeleit is feltornázták. A gyári verzió 925 MHz-es órajele a 7970 Lightning esetében 1070 MHz-re növekedett (15,7%-os növekedés), és a memória effektív órajele is kapott egy minimális 1,8%-os turbót. A gyári darabbal szemben (5500 MHz) az MSI csúcsdarabjának moduljai már 5600 Mhz effektív órajelen tevékenykednek. Maga a 3 GB GDDR5 pedig egy 384 bites memóriabuszon ül.



A megnövelt teljesítmény több zaftot is követel, ezért a lapon két nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó, valamint a 14+2 fázisú VRM felel az energia bőséges áramoltatásáért. A hűtést az MSI Twin Frozr IV megoldása végzi, melyen két darab 10 cm átmérőjű, szennyeződésletapadást gátló technológiával megtoldott ventilátor tevékenykedik. A kosz eltávolítása rettentő egyszerűen történik. Bekapcsolás után a ventik körülbelül fél percig az ellenkező irányba forognak, majd csak ezután a kis takarítás után kezdik meg rendes tevékenységüket. Emellett a kártyán helyet kapott egy GPU Reactornak nevezett megoldás, melynek feladata a zajszint csökkentése és a stabilitás növelése. A gyártó a tuningosokról sem feledkezett meg, a csomagban ott lapul a 3×3 OC Kit is.      

Adatok:

- 3 GB GDDR5 @ 5600 MHz
- HD7970 @ 1070 MHz
- 4× Mini DisplayPort
- 2× DVI
- PCI Express 3.0
- 2048 stream processzor
- DirectX 11.1 és OpenGL támogatás
- V-check Points
- Afterburner
- Forgalmazó: MSI Hungary
- Ár: 218 000 Ft
- Web: msi.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.