Hirdetés

MSI X58A-GD65 alaplap: Intel X58 lapkakészlet elfogadható áron



|

Az MSI a Lucid Hydra chip után az Intel felsőkategóriás X58 lapkakészletét is viszonylag kedvező áron kínálja új X58A-GD65-ös alaplapján. USB 3.0, SATA 6.0, CrossFireX támogatás, és APS rendszer a fedélzeten.

Hirdetés

Az MSI a Hydra chipet elérhető áron kínáló P55A Fuzion alaplapja mellett a napokban mutatta be X58A-GD65 jelű, ATX formátumú lapját is, amely az X58 chippel és LGA1366-os processzorfoglalattal bíró konkurensei között viszonylag kedvező, 200 euró körüli végfelhasználói áron kerülhet forgalomba. Az újdonság nevéből is sejthetően az Intel X58-as lapkakészletére épül, melynek gazdag felszereltségét a manapság szinte elmaradhatatlan USB 3.0- és 6 Gbps-os SATA portokkal egészíti ki az NEC, illetve a Marvell vezérlőinek segítségével.

Az LGA1366-os foglalat az Intel legkorszerűbb négy- és hatmagos processzorait is képes fogadni, melyek áramellátását egy nyolcfázisú VRM biztosítja, és hat darab, maximum 2133 MHz-en ketyegő DDR3-as memóriamodult társíthatunk melléjük. A fontos alkatrészek hűtését a VRM és a déli híd között húzódó egyszerű hőcső segíti.

A bővítőkártyákat két PCI-, és egy PCI Express x1-es foglalat várja, a videokártyát pedig a három darab PCI-Express x16-os sín egyikébe illeszthetjük, és akár többkártyás CrossFireX rendszert is kiépíthetünk, de az NVIDIA három utas SLI megoldása meglepő módon nem támogatott. A merevlemezek számára az ICH10R déli híd hat darab 3 Gbps-os SATA csatlakozója, a már említett két darab 6 Gbps-os SATA-, és két eSATA port kínál csatolási lehetőséget. Az X58A-GD65 fedélzetén helyet kapott továbbá két USB 3.0-s és tíz USB 2.0-s port, nyolccsatornás audiovezérlő optikai- és koaxiális SPDIF aljzatokkal, valamint FireWire és gigabites Ethernet is.

Az alaplapot felvértezték az APS (Active Phase Switching) technológiával, a kritikus területek megerősített komponensei pedig megfelelnek a katonai szabványokban foglaltaknak, így az MSI újdonsága a tuningosok számára is ideális választás lehet. A termék 213 euró ellenében már előrendelhető, ám a megjelenés pontos dátuma, és a hazai kereskedelmi árak még nem ismertek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.