Hirdetés

Nem bírják az Intel SSD-k?



|

Egy internetes újság tesztjeivel azt bizonyította, hogy az Intel SSD-k nem bírják a hosszú távú, nagyfokú használatot. Az Intel szerint a tesztek nem tükzörik a valóságot.

Hirdetés

 

A PC Perspective nevű internetes újság alapos tesztnek vetette alá az Intel fontosabb SSD-it, azt vizsgálva, hogy a meghajtók miként bírják a hosszú távú, nagyfokú terhelést.  

 

Az SSD-k azért szereznek egyre nagyobb népszerűséget, mert bőven képesek túlteljesíteni a hagyományos merevlemezeken, főleg, ha az újabb modelleket tekintjük. Az említett teszt szerint azonban az Intel főbb SSD-ivel némi probléma akad hosszú távú használat során.

 

intel_ssd_2.jpg

 

A weboldal állítása szerint az Intel X25-M SSD például jelentős teljesítménycsökkenésnek néz elébe, amit belső töredezettség okoz. Úgy vélik, egy használatban lévő meghajtó minden esetben rosszabb egy újnál, ráadásul egy idő után a gyártó által ígért sebességet sem képesek tartani.

 

A tesztekben igyekeztek a valós használatot reprodukálni, így rengetegszer telepítették a Windows XP és Vista operációs rendszereket, és számtalan alkalmazást, játékot installáltak fel, és töröltek le. A fájlok folyamatos másolása is a teszt része volt az X25-M esetében.

 

Az eredmények szerint mindhárom vizsgált modell teljesítménye visszaesett, függetlenül attól, hogy éppen milyen módon "kínozták".

 

intel-ssd.jpg

 

Az Intel hamar válaszolt a cikkre. A gyártó megpróbálta utánozni az elért eredményeket, ezt azonban nem sikerült véghez vinni. Mi több, állításuk szerint a használt tesztmódszerek és a mérési módok egyaránt nem a valós használat esetén bekövetkezőket igazolják.

 

Az Intel szerint amit a felhasználók tapasztalnak, az teljesen eltérő a fenti teszt eredményétől és következtetésétől. Mint mondták, legyen szó SSD-ről, vagy HDD-ről, ha a meghajtó majdnem megtelt, valamilyen mértékben mindenképpen csökken a rendszer teljesítménye és sebessége; azonban közel sem annyira, mint azt a cikkben állították - ezért is vizsgálták meg ők is a kérdést. A tesztelők szerint a probléma azonban valós, és mindaddig fennáll, míg az Intel nem ad ki firmware-frissítést meghajtóihoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.