Hirdetés

Nem dolgozik többé OLED kijelzőn a Sony és a Panasonic



|

Véget ért a japánok együttműködése: a jövőben az Ultra HD tévékre koncentrálnak.

Hirdetés

A hírek szerint véget ért a Sony és a Panasonic 18 hónapja tartó együttműködése, amelynek során OLED paneleken dolgoztak együtt a nagyméretű monitorokhoz és televíziókhoz. A japánok együttműködésének a végéről először a The Wall Street Journal adott ki jelentést, később a vállalatok szóvivői a Reutersnek megerősítették az információkat

Hirdetés

A Sony és a Panasonic eredeti célja az volt, hogy a közös munkájukkal csökkenteni tudják az OLED panelek gyártási költségeit, és így jóval kedvezőbb áron kínálhassák az ígéretes technológiát a tévékben. Tavaly nyáron még azt remélték, hogy az idei év végére már sorozatgyártásban onthatják az effajta televíziókat. 

A két cég végül olyan technológiai nehézségekbe ütközött, amelyek miatt célszerűbbnek látták, ha véget vetnek a projektnek, és inkább a hagyományos LCD paneleken fejlesztenek, hogy minél jobb Ultra HD-s tévéket dobhassanak piacra. Az OLED-es kategóriában így már csak az LG és a Samsung maradt, de a jelenlegi adatok szerint ők is hatalmas gondban vannak az elképesztően drága készülékek eladásával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.