Hirdetés

Nem lesz hatmagos Ryzen CPU



|

Csak négy- és nyolcmagos kivitelben számíthatunk az AMD Ryzen processzoraira.

Hirdetés

Egyelőre még kár lenne bármit is biztosra venni, de az elmúlt napok jelentéseiből úgy tűnik, hogy az AMD Ryzen processzoraiból kizárólag négy- és nyolcmagos modellek lesznek. 

Hirdetés

Mindennek az oka az, hogy a Ryzen processzorok alapját adó modulok négy fizikai maggal rendelkeznek. Mivel már nem kétmagos modulokra építkezik a cég, ezért vagy négy- vagy nyolcmagos CPU-t tud az AMD összerakni. 

Állítólag a Summit Ridge lapkák három osztályban lesznek kaphatóak. Az SR7 jelenti majd a csúcsot, az SR5 a középkategóriát, az SR3 pedig a belépőszintet. 

Az SR7 nyolcmagos processzorra utalhat multi-threadinggel, míg az SR5 nyolc maggal, de enélkül dolgozna. Az SR3-nál ismét van multi-threading, de a magok száma csak négy. Az SR7-et és az SR5-öt 16 MB L3 cache jellemzi, míg az SR3-at 8 MB. Mindhárom osztály korlátlan szorzót kínál majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.