Hirdetés

Nem lesz képes 300W-ot leadni PCI Express 4.0



|

Félreértésből kezdett el terjedni a téves információ.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk a hírről, hogy a jövőre elkészül a már hat éve használt PCI Express 3.0 utódja. A PCI Express 4.0 szabvány sávonként 1 helyett 2 GB sávszélességet kínál majd, továbbá az általános sebesség tekintetében is rádupláz az elődjére. A konkrét bevezetésével kapcsolatos tervek még nem ismertek, azaz nem tudni, hogy mikor válhatnak elérhetővé a fogyasztói piacon az első PCIE 4.0 adatsínes alaplapok és grafikus kártyák.


Hirdetés


Az elmúlt napokban elterjedt egy téves információi a szabvánnyal kapcsolatban, ugyanis a Tom's Hardware eredetileg azt állította, hogy a PCI Express 4.0 busz akár 300 wattot is képes lesz leadni. Félreértés történt, a kiadványt tájékoztató személy ugyanis arra gondolt, hogy külső tápellátással együtt lesz elérhető ekkora teljesítmény a bővítőkártyák számára. Maga a fizikai csatolófelület a jelenlegi 3.0-s szabványhoz hasonlóan legfeljebb 75W teljesítményt lesz képes leadni.


(Forrás: Guru3D | Nyitókép: Unlocked)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.