Hirdetés

Nem lesz laptopos GTX 1070M és GTX 1080M?



|

Helyette az NVIDIA a teljes értékű GPU-kat kínálhatja gamer notebookokban is.

Hirdetés

A gamer laptopokba szánt GeForce GTX grafikus processzorok ugyan tipikusan megörökölték az asztali számítógépekbe szánt NVIDIA videokártyák neveit, azonban teljesítmény tekintetében ég és föld volt a különbség az asztali és "M" jelzéssel megkülönböztetett termékek közt. Tavaly az NVIDIA alaposan meglepett mindenkit a GeForce GTX 980 for notebooks bejelentésével, ugyanis ez a videovezérlő valóban egy teljes értékű GTX 980, még ha a GPU üzemi frekvenciáját kénytelen is volt némileg csökkenteni a vállalat.


Hirdetés


A PC Gamer beszámolója alapján idén ugyanezt fogja eljátszani az NVIDIA a felső kategóriás laptop GPU-k piacán. A források szerint konkrétan nem lesz GTX 1070M és GTX 1080M, helyette az asztali gépekbe szánt GTX 1070 és GTX 1080 kártyákból készülnek majd "for notebooks" variánsok, csak az órajelek terén kell némi kompromisszumra számítani.



Ennek fényében remek kérdés, hogy vajon mit kíván kezdeni a megfizethetőbb laptop GPU-k piacán az NVIDIA. Az abszolút csúcsmodell a GTX 1080 for notebooks lehet, a GTX 1070 for notebooks pedig talán leválthatja a tavalyi GTX 980 for notebooks modellt. A problémát az jelenti, hogy monumentális teljesítménybeli szakadék alakulhat ki az NVIDIA leggyengébb "for notebooks" és legerősebb M-szériás laptop GPU-ja közt. Ezt elkerülendő a GTX 960M utódjának nem ártana minimum a GTX 970M-hez hasonló teljesítményt nyújtania, amely óriási (egyes játékokban akár 50 százalékot meghaladó) teljesítménybeli előrelépés volna a termékkategóriában.


Természetesen a fenti bekezdés jelenleg puszta spekuláció. Az NVIDIA többféle stratégia közül is választhat az új laptopos videovezérlők pozicionálása kapcsán, és egyáltalán nem biztos, hogy hajlandó lesz érdemben növelni a megfizethetőbb kínálatának teljesítményét.


(Forrás: PC Gamer, KitGuru)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.