Hirdetés

Nem támogatja a 4-utas SLI-t a GeForce GTX 670



|

Miután több oldalról megkérdőjelezték az NVIDIA döntését, a gyártó driverfrissítés keretében tett ígéretet a funkció pótlására.

Hirdetés

Az NVIDIA GeForce GTX 670-es videokártyájának a bemutatóján többen tették fel azt a kérdést, hogy a vezérlő támogatja-e a 4-utas SLI-t. A kérdés talán feleslegesnek is tűnt, hiszen ugyanaz a GPU dolgozik a kártyában, mint a GTX 680-ban. Az NVIDIA megerősítette a funkció támogatását. Azonban ahogyan megérkeztek az első tesztpéldányok, kiderült, hogy a 4-utas SLI senkinél sem működik.

 

A gyártó néhány weboldalnak egy levelet juttatott el, amelyben elmondta, a GTX 670 nem támogatja a 4-utas SLI-t. Mindezt azzal védték meg, hogy az állításaik mellé minőségbiztosítás is kell, hogy tartozzon, ami rengeteg időt és erőforrást követel - mindezt pedig a tuninglehetőségek miatt csak a GTX 680 és a GTX 690 esetében vélték indokoltnak. A tesztelők kritizálták az NVIDIA hozzáállását, ugyanis a GTX 680 és 670 hasonlósága miatt a támogatás könnyen megvalósítható lehetne.

 

Az NVIDIA válaszolt a kritikákra: megváltoztatták a korábbi terveiket, és egy, a jövőben érkező driverfrissítés keretében elérhetővé teszik a GTX 670 esetében a 4-utas SLI-t. Természetesen csak kevesen használnak négy kártyát, de ez nem lehet korlátozó tényező. Mivel két darab, SLI-be kötött GTX 670 csak 2 százalékkal lassabb, de 20 százalékkal olcsóbb egy GTX 690-es kártyánál, a gyártó eredeti döntése mögött üzleti okok is megbújhattak. Ha az eddig taglalt hiányosságot azonban valóban pótolják, azzal remek gesztust gyakorolnak a felhasználóik felé.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.