Hirdetés

Net Tools 5



|

Svájci bicska ez a program a rendszergazdák és tanultabb felhasználók számára, csak avatatlan kezekbe ne kerüljön!

Hirdetés

A rendszergazdák sokszor olyan programokat használnak, amikre nem is gondolnánk. Egy-egy hasznos szoftver beszerzéséért fel kell kutatni az internet sarkait, ráadásul nem elég egy, néha több is kell egy adott típusú alkalmazásból. A svájcibicska-alkalmazások sokszor nem megfelelőek az adott cél eléréséhez, de most egy olyat mutatunk be, amiért még a legvérmesebb rendszergazdák is meggondolják, hogy .NET keretrendszert telepítsenek a gépükre. Ugyanis ez az alapfeltétele a legújabb Net Tools futtatásának. Utána pedig győzzünk válogatni a földi jóban, és a szerszámosláda bugyraiban.

 

 

nettools_.png

 

 

Legális vagy nem?

Első ránézésre a Net Toolsban olyan eszközöket is találhatunk, aminél felmerülhet a kérdés, hogy vajon legális-e ezek használata? A válaszunk erre az, hogy legális, ha olyan célokra használjuk, amelyek törvényesek. Például a Mass Auto-Mailer (Spammer) eszközt a címlistánkban szereplő embereknek szánt körlevél készítésére tudjuk használni. Ráadásul csak a mellékelt információs ablakok elolvasása (és némi angol nyelvtudás ismerete) után célszerű kipróbálni. Ezzel természetesen saját internetelérésünket és előfizetésünket veszélyeztetjük, tehát célszerű előbb helyi hálózatban kipróbálni. Egy másik eszköz az UDP flooder, amellyel leterhelhetjük a megadott IP-cím UDP-portját. Az E-Mail Seeker is egy kicsit tisztességtelen eszköznek tűnik, hiszen egy megadott weboldalon felderíti és kigyűjti az ott megadott mailcímeket. Nem véletlenül hívjuk fel többször olvasóink figyelmét, hogy nyilvános helyen ne írják ki a címüket, mert így illetéktelenek birtokába (tehát akár a mi kezünkbe is!) kerülhetnek. Mégis legális a dolog, ha pont arra vagyunk kíváncsiak, hol voltunk figyelmetlenek. A Fishing Port Scanner segítségével ellenőrizhetjük, hogy mely portokon keresztül történhet valamilyen nem oda való kommunikáció. A Web Server Scanner segítségével egy megadott tartományban kereshetünk webkiszolgálót. Ez főleg a feledékeny rendszergazdáknak fontos, akik nem tudják, hogy az adott cégnél mi a webkiszolgáló címe.

 

 

nettools_mini_.png

A program része egy minimális kiépítésű csomag is

 

 

Alkalmazások egy helyen

A Net Tools nemcsak hálózati, hanem más rendszergazdai műveletekre is használható, például speciális fájlműveletekre, EXE állományok szerkesztésére, összefésülésére, fájl-összehasonlításra, kódolásra, jelszófelfedésre, szöveg átalakításra (ASCII), IRC-kiszolgálók tesztelésére és még sorolhatnánk. Összesen 175-féle különböző eszköz várja a rendszergazdákat. A legsűrűbben használt eszközöket egy Mini Net Toolsba tették, amelyben csak pár fontosabb alkalmazás érhető el. A programon belül még néhány megmosolyogni való kiegészítőt is találunk, mint a képernyővédő és az apró MP3-lejátszó egy ismert slágerrel. Egy beépített IRC-csevegőt is fellelhetünk a menük között, de egy összefoglaló statisztikát is átbogarászhatunk.

 

 

nettools_tweak_.png

Egy hasznos tweak program is kéznél van a rendszergazdáknak

 

 

A Net Tools keretrendszerén kívül a Start menü csoportjában is találunk önállóan indítható apróságokat, mint a webgaléria-készítőt, a fájldarabolót, egy uninstallert, WEP-kulcs készítőt, IRC-kiszolgálót. A hardver megfigyelésére bőséges útravalót kapunk, mint a hardverinformáció, processzorterheltség-mérő, vagy a meghajtókezelő. Egy kis tweak program is a szoftvercsomag része, amellyel a Windowst, az Internet Explorert tudjuk kigyomlálni.

 

*

A Net Tools egyértelműen az egyik legjobb csomag, amit egy rendszergazda használhat. Illetéktelen kezekben sajnos veszélyes eszközzé is válhat, de hozzáértőknél nagyon sokat segíthet a munkában. Éppen a sokoldalúsága miatt kizárólag tapasztalt felhasználóknak ajánljuk!

 

 

Adatok

  • 175-féle alkalmazás/funkció
  • Teljes körű hálózati segédprogram-csomag
  • Önálló alkalmazások és keretprogram
  • Rendszerhangoló alkalmazások
  • Fájlkezelő szoftverek
  • Vista alatti működés
  • Fejlesztő: Mohammad Ahmadi Bidakhvidi
  • Ár: ingyenes

 

Értékelés

Előny: abszolút megoldás a hálózati hibák, a rendszer és a fájlok kezelésére

Hátrány: .NET keretrendszer szükséges a használatához

Teljesítmény: 5

Szolgáltatás: 5

Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.